Η Νάξος γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής στο Χαλκί!

european giorti musikis
admin
19/06/2017 09:15
 
 
 

 

Τρεις ονειρικές βραδιές γεμάτες πολιτισμό, αρμονία, ψυχική ευφορία και… πολλή μουσική υπόσχεται ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Γιορτής Μουσικής.

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, από τις 21 έως τις 23 Ιουνίου, το Χαλκί στο κέντρο της Νάξου θα πλημμυρίσει από ήχους λυρικούς και έντονους, από ρυθμούς ελληνικής και ξένης μουσικής, σύγχρονης, παραδοσιακής και έντεχνης, σε εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο. Ταυτόχρονα, όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν έργα του εργαστηρίου παιδικής τέχνης και του εργαστηρίου κεραμικής, τα οποία διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας.
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι ένας θεσμός που καθιερώθηκε εδώ και 18 χρόνια. Φέτος θα διαρκέσει από τις 21 μέχρι τις 25 Ιουνίου και σε πανελλαδικό επίπεδο, έχουν προγραμματιστεί συνολικά 350 διαφορετικές εκδηλώσεις σε 50 διαφορετικά σημεία. Διοργάνωση για τη Νάξο: Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας. Συνδιοργάνωση: ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Με την ευγενική χορηγία: Seajets.

Πρόγραμμα
Τετάρτη 21 Ιουνίου
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΟΥ
Ώρα έναρξης 19:00
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας θα παρουσιάσει συναυλία παιδιών που συμμετείχαν στα εργαστήρια κιθάρας και αρμονίου υπό την καθοδήγηση και εποπτεία των καθηγητών του Θανάση Κουτσωνα και Χριστίνας Καρρά.
Οι επισκέπτες, κάνοντας μια όμορφη βόλτα, θα μπορούν, εξερευνώντας το χωριό, να θαυμάσουν έργα του εργαστηρίου παιδικής τέχνης, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος με την ευθύνη της εικαστικού Φιλίππας Φλώρακα και θα είναι αναρτημένα σε διάφορα σημεία του οικισμού. Τέλος θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα της έκθεσης του εργαστηρίου κεραμικής που, επίσης, διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τραγαίας με την ευθύνη της κεραμίστριας Κatharina Bolesch.

Πέμπτη 22 Ιουνίου
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΟΥ
Ώρα έναρξης 21:00
Οι επισκέπτες θα μπορέσουν να ακολουθήσουν στους ρυθμούς της μουσικής τα παρακάτω μουσικά σχήματα:
*The Athenian Phanerothyme Conspiracy – Ψυχεδελικό ροκ (Αθήνα)
*Duetto per caso feat. Αντώνης Νομικός – World music (Αθήνα)
*Αντίφωνο – Παραδοσιακή μουσική (Χανιά)

Παρασκευή 23 Ιουνίου
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΧΑΛΚΕΙΟΥ
Ώρα έναρξης 21:00
Η τελευταία βραδιά θα ξεκινήσει μελωδικά με τους Adagio, ένα μουσικό σχήμα με νέα παιδιά από τη Νάξο που θα μας σεργιανίσουν σε έντεχνα μουσικά μονοπάτια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουν οι:
*Lazytrains – Rock’n’roll and beers. Garage, blues and whiskey (Αθήνα)
*Kadinelia – παραδοσιακή μουσική της Ελλάδας με μια μπλουζ ίσως και ροκ διάθεση (Θεσσαλονίκη)
*Mellow Trick – soul, funk, blues (Αθήνα)

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*