Στη συνεδρίαση του Ε.Λ.Κ. της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. ο Χ. Κόκκινος

kokkinos elk italia 2
admin
20/06/2017 09:42
 
 
 

Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Ε.Λ.Κ.) της Επιτροπής των Περιφερειών της Ε.Ε. παρέστη ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου Χαράλαμπος Κόκκινος, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή της ελληνικής αντιπροσωπείας.
Η συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στο Μπρίντιζι της Ιταλίας, είχε ως θέμα: «Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι αναπτύσσουν Εδαφικό Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών» και κεντρικοί ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Antonio Tajani και ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών Michael Schneider.

kokkinos elk italia 1

Χ. Κόκκινος: «Να δοθεί βάρος στις νησιωτικές πολιτικές»
Στην τοποθέτησή του ο κ. Κόκκινος επισήμανε ότι «απαιτείται η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης πολιτικής μεταφορών που θα μπορεί να συνεισφέρει ουσιαστικά στην οικονομία της Ε.Ε., δημιουργώντας εμπόριο, ενισχύοντας την οικονομική ανάπτυξη και παρέχοντας θέσεις εργασίας». Επιπλέον, τόνιζε ότι «είναι απαραίτητο να δοθεί βάρος σε νησιωτικές πολιτικές, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους» και εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι δημιουργούνται εμπόδια στις μετακινήσεις των κατοίκων των ελληνικών νησιών κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων της χώρας.
«Η στήριξη των κατοίκων των απομακρυσμένων και νησιωτικών περιοχών της Ε.Ε. είναι υποχρέωση κάθε χώρας αλλά και του συνόλου των χωρών – μελών της […] Χρειάζεται σωστός σχεδιασμός, συνέργειες, υλοποίηση επενδύσεων, συμπράξεις ιδιωτικού – δημοσίου τομέα, καινοτόμες δράσεις, ώστε να εκπληρωθούν οι πολιτικές που έχουν στόχο τη δημιουργία ικανών ευρωπαϊκών μεταφορών» υποστήριξε ο κ. Κόκκινος, ο οποίος αναφέρθηκε επίσης, στην ανάγκη να ξεπεραστούν τα εμπόδια που αφορούν στη λειτουργία υδροπλάνων, τα οποία – όπως είπε – «θα αποτελέσουν άλλο ένα χρήσιμο εργαλείο στις μετακινήσεις των πολιτών και θα συντελέσει στην ευημερία και στην ανάπτυξη της περιοχής».

(Visited 14 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*