Απαγόρευση εναπόθεσης δοχείων άχρηστων μηχανέλαιων στους λιμένες ευθύνης του Λιμενικού Ταμείου Νάξου

marina naxou 1
admin
07/07/2017 11:29
 
 
 

Την απαγόρευση εναπόθεσης δοχείων με άχρηστα μηχανέλαια επί της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Λιμένων, υπενθύμισε με ανακοίνωση του το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (ΔΛΤ) Νάξου.

Για τον λόγο αυτό, αλλά και για αποφυγή πρόκλησης ενδεχόμενης ρύπανσης, οι κυβερνήτες των σκαφών που ελλιμενίζονται στους λιμένες ευθύνης του ΔΛΤ Νάξου θα πρέπει να μεριμνούν για την απομάκρυνση και την κατάλληλη μεταφορά των παλαιών μηχανέλαιων με δικά τους μέσα και δαπάνες.

Στην ίδια ανακοίνωση, το ΔΛΤ Νάξου γνωστοποίησε ότι όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις της θαλάσσιας και χερσαίας ζώνης των λιμένων αρμοδιότητάς του (Νάξου, Αγ. Άννας, Καλαντού, Μουτσούνας, Απόλλωνα, Κουφονησίου-Παριανός Κουφονησίου, Σχοινούσας, Ηρακλειάς, Δονούσας, Καταπόλων – Αιγιάλης Αμοργού), οφείλουν να τηρούν τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή ρύπανσης του περιβάλλοντος. Σε διαφορετική περίπτωση και με τη μη συμμόρφωση στα αναφερόμενα, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις πρόστιμα στους παραβάτες.

 

(Visited 45 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*