Μύκονος: Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών που «άνοιγε» εξοχικές κατοικίες – Περίπου 123.000€ η αξία της λείας τους

mykonos limani
admin
17/07/2017 10:16
 
 
 

Πλήθος κλοπιμαίων, χρηματικά ποσά και μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βρέθηκε στην κατοχή των τριών Αλβανών που συνελήφθησαν χθες στη Μύκονο, ως μέλη σπείρας που κλοπές από εξοχικές κατοικίες του νησιού.
Οι τρεις Αλβανοί, ηλικίας 23, 23, και 28 ετών και ένας ακόμη συνεργός τους, κατηγορούνται για συγκρότηση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη διακεκριμένων κλοπών και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι αστυνομικοί που διερευνούσαν σχετικές καταγγελίες, μετά από επισταμένη ανάλυση και αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων στοιχείων, κατάφεραν να εντοπίσουν εγκαταλειμμένη κατοικία σε περιοχή της Μυκόνου, η οποία – όπως διαπιστώθηκε – χρησιμοποιούνταν από τα μέλη της σπείρας ως «ορμητήριο» της παράνομης δραστηριότητας τους. Οι δράστες, αντιλαμβανόμενοι την παρουσία των αστυνομικών, επιχείρησαν να διαφύγουν, ωστόσο τρεις από αυτούς ακινητοποιήθηκαν και προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου.
Σε έρευνα που ακολούθησε στο κτήριο, καθώς και σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, διάφορα χρηματικά ποσά και πλήθος αντικειμένων προερχόμενων από κλοπές.
Όπως διακριβώθηκε, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει συμμορία και κατά το τελευταίο 20ημερο επιδίδονταν συστηματικά σε διαρρήξεις και διάπραξή κλοπών από εξοχικές κατοικίες, αφαιρώντας χρήματα, τιμαλφή και ηλεκτρονικές συσκευές (ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, φορητούς υπολογιστές, φωτογραφικές μηχανές κ.α.).
Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα και ταυτοποίηση των ευρημάτων έχουν εξιχνιαστεί 9 περιπτώσεις κλοπών. Υπολογίζεται ότι συνολική αξία των αφαιρεθέντων χρημάτων και αντικειμένων υπερβαίνει στις 122.600 ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*