Χωρίς ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από τη Digea η ορεινή Νάξος

tileorasi xoris sima
admin
18/07/2017 00:11
 
 
 

Ως “παιδιά ενός κατώτερου Θεού” αισθάνονται οι κάτοικοι της ορεινής Νάξου αφού είναι καταδικασμένοι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν τηλεόραση, να μην έχουν ίντερνετ και σε πολλές περιπτώσεις ούτε σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο!

Οι κάτοικοι της ορεινής Νάξου -λόγω γεωγραφικής θέσης αλλά κυρίως λόγω της αδιαφορίας της πολιτείας- εν έτη 2017 δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ελληνικά κανάλια παρά μόνο τουρκικά, αφού το σήμα της Digea δεν φτάνει μέχρι εκεί. Πολλές φορές δεν έχουν σήμα στο κινητό τους τηλέφωνο, αλλά ούτε και ίντερνετ, μέσα επικοινωνίας απαραίτητα και αναγκαία.

Οι πρόεδροι των κοινοτήτων των χωριών της ορεινής Νάξου με επιστολή τους στον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης του θέτουν το θέμα και ζητούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για δωρεάν χορήγηση δορυφορικού εξοπλισμού στα νοικοκυριά των νησιών που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea.

Αναλυτικότερα η επιστολή των προέδρων προς τον Υπουργό αναφέρει: 
Κύριε υπουργέ,
Η Βόρεια Νάξος, δηλαδή επτά κοινότητες και οικισμοί (Κεραμωτή, Κόρωνος, Λυώνας, Σκαδό, Μέση, Κωμιακή, Απόλλωνας), δεν έχει το… προνόμιο, εν έτει 2017, να έχει ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα από τη Digea και έτσι τα τουρκικά κανάλια μάς έχουν κυριολεκτικά κυριεύσει. Προβλήματα λήψης σήματος έχουμε και με την κινητή τηλεφωνία και επίσης σύνδεσης στο διαδίκτυο, σύγχρονα μέσα επικοινωνίας που τόσο αναγκαία είναι, ειδικά για την απομακρυσμένη και ξεχασμένη περιοχή μας. Ανέκαθεν αντιμετωπίζαμε αυτά τα προβλήματα, λόγω της γεωγραφικής θέσης και της παραμέλησης λύσης του προβλήματος από την πολιτεία. Έτσι αισθανόμαστε σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, απομονωμένοι, αφού δεν μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα τεχνικά σε προσωπικό επίπεδο, λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των κατοίκων και των φτωχών πόρων της περιοχής.
Απευθυνόμαστε σε σάς, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος δωρεάν χορήγησης δορυφορικού εξοπλισμού στα νοικοκυριά των νησιών που δεν καλύπτονται από το σήμα της Digea. Η περιοχή μας είναι κλασική περίπτωση περιοχών, μέσα στο ίδιο το νησί μάλιστα, που έχουν αδύναμο ή καθόλου τηλεοπτικό σήμα και έτσι δε βλέπουμε ελληνικό τηλεοπτικό περιεχόμενο, δεν έχουμε πρόσβαση στον πολιτισμό, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, όπως δηλώσατε τελευταία στην Τήλο για κάποια νησιά του νομού.
Ζητούμε να ενταχθούμε κατά προτεραιότητα στη δράση αυτή. Αυτό επιβάλλουν αντικειμενικοί λόγοι και συνθήκες, η αρχή της δίκαιης και ίσης μεταχείρισης των πολιτών, αλλά και η αρχή της νησιωτικότητας.
Νάξος, 3 Ιουλίου 2017

Οι πρόεδροι των ορεινών κοινοτήτων της Νάξου
Κεραμωτής: Μανώλης Φακίνος
Κορωνίδος (Κωμιακής): Δημήτρης Κορρές
Κορώνου: Νίκος Χουζούρης
Μέσης: Νικήτας Κουτσοκέρης
Σκαδού: Μιχάλης Πάσουλας

(Visited 53 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*