VIDEO: Εντυπωσιακή η έκθεση Ναξίων καλλιτεχνών που διοργάνωσε η Ο.ΝΑ.Σ. στην Νάξο (φώτος)

ekthesi onas 27
admin
12/08/2017 11:03
 
 
 

Δεκαέξι επαγγελματίες και ερασιτέχνες ζωγράφοι συμμετέχουν στην έκθεση με έργα Ναξίων καλλιτεχνών που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Ναξιακών Συλλόγων (Ο.ΝΑ.Σ.) στη Νάξο…

Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση της έκθεσης στην Αθήνα, η ΟΝΑΣ “φέρνει” τους Ναξιώτες καλλιτέχνες στο νησί τους σε μια ακόμα ομαδική έκθεση που ξεκίνησε στις 7 Αυγούστου και ολοκληρώνεται σήμερα, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νάξου.

ekthesi onas 1

Αξιόλογα έργα (ζωγραφική, αγιογραφίες, τοιχογραφίες, γλυπτά) είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τα έργα των καλλιτεχνών.

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες δήλωσαν στην κάμερα του naxostimes.gr την ικανοποίηση τους για την πρωτοβουλία αυτή της Ομοσπονδίας Ναξιακών Συλλόγων που τους έδωσε την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το κοινό και να γνωρίσουν τα έργα τους.

ekthesi onas 2

Όπως δήλωσε στο www.naxostimes.gr η Γ.Γ. της Ομοσπονδίας Ευανθία Ζιούλη, στόχος της Ο.ΝΑ.Σ. ήταν αφενός η προβολή του καλλιτεχνικού δυναμικού του νησιού κι αφετέρου η επικοινωνία των δημιουργών με το φιλότεχνο κοινό, φιλοδοξώντας να το εντυπωσιάσουν με την υψηλή ποιότητα των έργων τους. “Η Ομοσπονδία σκοπεύει να γίνει θεσμός αυτή η έκθεση” υπογράμμισε η κ. Ζιούλη εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση της ΟΝΑΣ τόσο για τη συμμετοχή των καλλιτεχνών όσο και του κοινού.

«Η Νάξος διαθέτει τεράστιο έμψυχο δυναμικό σε όλους τους τομείς της τέχνης» σημείωσε η κ. Κατερίνα Σουσούνη, μέλος του Δ.Σ. της ΟΝΑΣ και πρόσθεσε: “Η συμμετοχή του κόσμου ήταν ικανοποιητική, από όλους εισπράξαμε ότι η έκθεση “άρεσε” και μάλιστα μας ζητήθηκε παράταση από τους καλλιτέχνες”.

ekthesi onas 4

Οι δεκαέξι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: Βύζη Ελένη (Δαμαριώνας), Γεροντάκη – Μακρή Μαρία (Κάτω Ποταμιά), Επταημέρου Ματίνα (Κόρωνος), Ευσταθίου Μαρία (Μέλανες), Καρούση Μαρίνα (Κορωνίδα-Μέση), Κρανιά – Μολυνδρή Άννα (Καστράκι), Κοτζαλά Μαρία (Σαγκρί), Μαγγιώρου Μαρίνα (Κόρωνος), Πρίντεζη Μαγδαληνή (Γαλανάδο, Χώρα), Ρουφάνη Μαρία (Κορωνίδα), Σιδερή Μαριέττα (Κόρωνος), Σκοπού – Ρουφάνη Δέσποινα (Κορωνίδα), Τσάκα Ειρήνη – Δανάη, Χάλκου-Γεωργαράκου Ειρήνη (Απείρανθος) Χριστοθανοπούλου – Κορρέ Γωγώ, Φρατζέσκος Γιάννης (Κόρωνος – Αγερσανί).

Αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι οι 15 από τους 16 συμμετέχοντες στην έκθεση, είναι γυναίκες… 

Τη διοργάνωση της έκθεσης είχε αναλάβει η ομάδα εργασίας Πολιτιστικών της ΟΝΑΣ και συγκεκριμένα το μέλος της Καρούση Μαρίνα την οποία και ευχαρίστησε θερμά η γ.γ. της Ομοσπονδίας.

https://www.youtube.com/watch?v=srQrvSCS_Tw

ekthesi onas 3

ekthesi onas 5

ekthesi onas 6

ekthesi onas 7

ekthesi onas 8

ekthesi onas 9

ekthesi onas 10

ekthesi onas 11

ekthesi onas 12

ekthesi onas 13

ekthesi onas 14

ekthesi onas 15

ekthesi onas 16

ekthesi onas 17

ekthesi onas 18

ekthesi onas 19

ekthesi onas 20

ekthesi onas 21

ekthesi onas 22

ekthesi onas 23

ekthesi onas 24

ekthesi onas 25

ekthesi onas 26

ekthesi onas 60 

(Visited 102 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*