Νίκος Σιδερής: «Η Κόρωνος είχε άγιο!» – Δύσκολη νύχτα περιμένει τη Νάξο

elikoptero koronos fotia 1
admin
02/09/2017 19:26
 
 
 

Από θαύμα σώθηκε η Κόρωνος, η οποία απειλήθηκε άμεσα από την πυρκαγιά που καίει στην περιοχή από τα ξημερώματα.

«Η Κόρωνος είχε άγιο» δήλωσε χαρακτηριστικά στο naxostimes.gr o χωρικός αντιδήμαρχος Δρυμαλίας Νίκος Σιδερής, τονίζοντας ότι η συμβολή των ελικοπτέρων ήταν καθοριστική στο να μην παραδοθεί το χωριό στις φλόγες, οι οποίες το είχαν περικυκλώσει. Η έκταση δε, της πυρκαγιάς ήταν τόσο μεγάλη που ο καπνός ήταν ορατός ακόμη και από την Χώρα.

sideris nikos 1

Συγκλονισμένος ο κ. Σιδερής, βρέθηκε και εκείνος από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυροσβεστικών δυνάμεων, αλλά και των κατοίκων που προσπαθούν με κάθε τρόπο και διαθέσιμο μέσο να προστατέψουν το βιός τους και την περιουσία τους. Μάλιστα, αρκετοί ιδιώτες συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής, παρέχοντας της νερό.

elikoptero koronos fotia 2

Σημειώνεται ότι πριν από λίγο υπήρξε μια αναζωπύρωση στην Κόρωνο, κοντά σε σπίτια, η οποία όμως αντιμετωπίστηκε άμεσα, καθώς οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή στο χωριό.

fotia koronos aygoystos 2017

Αυτή τη στιγμή, η πύρινη λαίλαπα κατακαίει την περιοχή «Κούτσακας» και κατευθύνεται προς την Κεραμωτή. Στο βουνό, όπου σημειωτέον υπάρχει πυκνή βλάστηση, βρίσκονται πυροσβέστες, χωρίς όμως τη συνδρομή των εναέριων μέσων. Τα Canadair αποχώρησαν, λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής που καθιστά πολύ δύσκολη την κατάσβεση με το συγκεκριμένο μέσο, ενώ τα ελικόπτερα παραμένουν στο αεροδρόμιο της Νάξου, περιμένοντας το πρώτο φως της ημέρας για να συνεχίσουν την ρίψη νερού.
Μακρά και δύσκολη η νύχτα για το νησί… ας ελπίσουμε να μην εξελιχθεί σε «κόλαση»…

elikoptero koronos fotia 3

elikoptero koronos fotia 4

(Visited 59 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*