Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Κόρωνος Νάξου (VIDEO: Δηλώσεις δημάρχου και υπεύθυνου Πολιτικής Προστασίας)

pyrkagia 8
admin
15/09/2017 17:04
 
 
 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η Κόρωνος Νάξου μετά τις καταστροφές που υπέστη η ευρύτερη περιοχή από την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 2 Σεπτεμβρίου.

Αυτό αποφασίστηκε την Παρασκευή το πρωί σε ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και πραγματοποιήθηκε στην Κόρωνο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης και ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο αντιπεριφερειάρχης και έπαρχος Νάξου Γιάννης Μαργαρίτης, ο πρόεδρος της κοινότητας Κορώνου Νίκος Χουζούρης, ο υπεύθυνος της πολιτικής προστασίας του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Ιάκωβος Τσελέντης, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών της περιφέρειας και του δήμου, καθώς και εκπρόσωποι της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και του δασαρχείου.

Όπως δήλωσαν στο naxostimes.gr τόσο ο δήμαρχος Μανόλης Μαργαρίτης όσο και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιάκωβος Τσελέντης, η κήρυξη της κοινότητας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπορέσουν άμεσα να πραγματοποιηθούν αντιπλημμυρικά έργα προκειμένου να μην κινδυνέψει το χωριό ενόψει του χειμώνα και των επικείμενων βροχοπτώσεων.

“Είδαμε επί τόπου την καταστροφή που υπέστη η Κόρωνος και την πραγματική αναγκαιότητα να προστατευτεί το χωριό από τις συνέπειες της καταστροφικής πρόσφατης πυρκαγιάς” δήλωσε ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τις δυσμενείς επιπτώσεις που μπορεί να έχει το χωριό από κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Σύμφωνα με το Μανόλη Μαργαρίτη, μετά από τη συνάντηση υπήρξε συνεννόηση με την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας και αποφασίστηκε να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να ζητηθεί και να κηρυχθεί η Κόρωνος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να “τρέξει” η διαδικασία, και να μπορέσουν άμεσα να χρηματοδοτηθούν αντιπλημμυρικά έργα. “Όλα θα προχωρήσουν μετά από συνεννόηση και σωστό προγραμματισμό” σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

https://www.youtube.com/watch?v=qrOhzEAWEts&t=12s 

“Μετά τη φωτιά υπάρχει έντονος ο κίνδυνος κατολίσθησης” σημείωσε μιλώντας στο naxostimes.gr και ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιάκωβος Τσελέντης ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη της Κορώνου.

“Μετά από μια επωφελής συζήτηση αποφασίσαμε τελικά να κηρύξουμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες και οι εργασίες για απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα” τόνισε.

Σε ότι αφορά την αποτίμηση της καταστροφής που άφησε πίσω της η φωτιά της 2ας Σεπτεμβρίου στην Κόρωνο, ο κ. Τσελέντης σημείωσε ότι δεν έχουν ακόμα ανακοινωθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία τα ακριβή στοιχεία.

Ωστόσο, κανένα όνομα δεν έχει γίνει γνωστό σχετικά με τους ενόχους που προκάλεσαν την πυρκαγιά, αφού η υπόθεση εξακολουθεί να ερευνάται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Όπως υπογράμμισε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, για την έρευνα θα πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, αλλά και σωστή ενημέρωση των πολιτών για το ύψος των καταστροφών που επιφέρει μια πυρκαγιά σε έναν τόπο προκειμένου “να ανοίγουν στόματα”.

“Για την ανεύρεση των ενόχων θεωρώ πως θα πρέπει αν γίνουν δυο ακόμα πράγματα. Κατ’ αρχήν να υπάρχει μια πιο στενή και άμεση επαφή και συνεργασία μεταξύ της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας. Η Αστυνομία θεωρώ μπορεί να παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην έρευνα για την ανεύρεση των ενόχων… Ωστόσο, λίγο πολύ σε μια μικρή κοινωνία όλοι σχεδόν γνωρίζουν ποιοι είναι οι ένοχοι… Θα πρέπει να υπάρξει σωστή ενημέρωση για τις καταστροφές που επιφέρουν οι πυρκαγιές. Να κατανοήσει ο κάθε συμπολίτης μας ότι αυτοί που κάνουν κάτι τέτοιο, είναι πολύ επιζήμιοι για τον τόπο τους. Με αυτό τον τρόπο πιστεύω ότι ίσως αλλάξει η συμπεριφορά αυτών που δε μιλούν ελεύθερα “συγκαλύπτοντας” κατά κάποιο τρόπο τους ενόχους. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι όταν καλύπτεις τον ένοχο… γίνεσαι συνένοχος. Θέλει ενημέρωση ο κόσμος και στενή συνεργασία Πυροσβεστικής και Αστυνομίας” τόνισε.

https://www.youtube.com/watch?v=fQxpqW_XyLw&feature=youtu.be 

(Visited 137 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*