Το Λιμενικό διαβεβαιώνει ότι η παρουσία των τουρκικών αλιευτικών είναι νόμιμη
Εδώ και τρία τουλάχιστον 24ωρα παραμένουν αγκυροβολημένα σε απόσταση αναπνοής από τη νότια Τήνο, τουλάχιστον έξι τουρκικά αλιευτικά σκάφη.
Το μεσημέρι της Παρασκευής όπως βλέπουμε τους χάρτες υπάρχουν πάνω από 18 αλιευτικά σκάφη σε Σύρο, Μύκονο και Τήνο.

Το γεγονός έχει προκαλέσει την απορία αλλά και την ανησυχία στους κατοίκους, ενώ στο παρελθόν υπάρχουν αναφορές για παράνομες αλιευτικές δραστηριότητες των Τούρκων εντός της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης, όχι μόνο στο Ανατολικό Αιγαίο, αλλά και το Κεντρικό.
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:


Το Λιμενικό Σώμα ενημέρωσε το Newsbomb ότι τα σκάφη έχουν ελεγχθεί και βρίσκονται στο σημείο λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών. Τα αλιευτικά φέρουν κλωβούς από ιχθυοκαλλιέργειες από τη Μάλτα, και έχουν προορισμό τις τουρκικές ακτές. Από το Λιμενικό μας ξεκαθάρισαν ότι τα σκάφη δεν προβαίνουν σε αλιευτικές δραστηριότητες κι ότι όταν βελτιωθούν οι καιρικές συνθήκες, θα συνεχίσουν το ταξίδι τους.
Το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή επικρατούσαν άνεμοι έντασης 6 μποφόρ.

Πηγή: Newsbomb.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

























