Ξεκίνησε η διαδικασία για την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί Νάξου (video από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου)

pano kege 1
admin
09/10/2017 19:27
 
 
 

Με την ομόφωνη ψήφιση των τεχνικών προδιαγραφών και ορισμού τρόπου εκτέλεσης της μελέτης: «Ανέγερση εκπαιδευτηρίου στην Τ.Κ. Σαγκρίου», ξεκινάει ουσιαστικά η διαδικασία για την ανέγερση του ΚΕΓΕ στο Σαγκρί Νάξου.

Το θέμα συζητήθηκε τη Δευτέρα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, με το δήμαρχο Μανόλη Μαργαρίτη να δηλώνει ότι “εμείς πάντα κρατάμε τις δεσμεύσεις μας. Είχαμε πει θα προχωρήσει το θέμα της ανέγερσης του ΚΕΓΕ και το ξεκινάμε. Εμείς είμαστε αυτοί που θα υλοποιήσουμε το συγκεκριμένο έργο”.

Όπως εξήγησε η μηχανικός του δήμου Τζένη Καραμανή, στη συνεδρίαση τέθηκαν προς έγκριση οι τεχνικές προδιαγραφές προκειμένου να συνταχτεί μελέτη. “Σήμερα εγκρίνεται το πρωτογενές αίτημα για το ποσό 204.536,13 € που θα στοιχήσει η διαδικασία και στη συνέχεια θα βγει έγκριση δαπάνης από την Οικονομική Υπηρεσία, ο τρόπος διαγωνισμού και τέλος η προκήρυξη διαγωνισμού”. Όπως είπε η κ. Καραμανή, το συνολικό εμβαδόν του εκπαιδευτηρίου θα είναι 390 τ.μ. ισόγειο και 75 τ.μ. υπόγειο.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκος Μαϊτός για το ξεκίνημα της διαδικασίας, υπογραμμίζοντας ότι για το θέμα θα έπρεπε να δοθεί …συνέντευξη τύπου για να δοθούν τα εύσημα στη δημοτική αρχή.

“Είναι σημαντικό που ξεκινάει η διαδικασία, αν και υπάρχουν ερωτήματα όπως: πότε αποφασίσαμε να το ξεκινήσουμε και κάτω από ποιες συνθήκες, γιατί αργήσαμε και πού θα βρεθούν τα χρήματα που διατείνονταν η δημοτική αρχή ότι δεν υπάρχουν. Όπως και να ‘ναι, εμείς στεκόμαστε θετικά έστω και υπό αυτές τις συνθήκες, διότι δικαιώνεται ο αγώνας ενός χωριού, των φορέων του και του αγροτικού κόσμου της Νάξου” τόνισε.

Με δυο μόνο λόγια, τοποθετήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης: “Κάλιο αργά παρά ποτέ… Γρηγορείτε” είπε.

“Είναι θετικό το γεγονός ότι ξεκινάει το ΚΕΓΕ, αν και κρατάμε μια επιφύλαξη επειδή δεν έχουν έλθει στα χέρια μας οι τεχνικές προδιαγραφές για να δούμε τι προβλέπεται” σημείωσε ο κ. Γιάννης Κορρές δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Τέλος το λόγο πήρε και ο πρόεδρος Σαγκρίου Στέλιος Σκορδιαλός, ο οποίος είπε ότι “είναι μεγάλη η χαρά μας, αλλά αυτή η προσπάθεια θα μπορούσε να είχε γίνει και ένα χρόνο νωρίτερα”.

{youtube}XQh7fYuQUJY{/youtube}

(Visited 41 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*