Ενημερωτικές δράσεις της ΕΛ.ΑΣ. σε σχολεία και φορείς του Νοτίου Αιγαίου τον Μάιο

Newsroom.
03/06/2026 22:05

Πάνω από 300 συμμετέχοντες σε δράσεις για την οδική ασφάλεια, τον σχολικό εκφοβισμό και την πρόληψη της παραβατικότητας

Στο πλαίσιο υλοποίησης στόχων που τέθηκαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2025-2026 και αφορούν, μεταξύ άλλων, την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, οδικής ασφάλειας, παραβατικότητας των ανηλίκων, αντιμετώπισης σχολικού εκφοβισμού, προστασία από ενδοοικογενειακή βία αλλά και την εν γένει ενημέρωση των πολιτών, υλοποιούνται ενημερωτικές διαλέξεις.

Κατά τον μήνα Μάιο 2026 καταρτισμένοι Αξιωματικοί και στελέχη Αστυνομικών Υπηρεσιών σε Νάξο, Ρόδο, Κω και Λέρο πραγματοποίησαν -9- ενημερωτικές διαλέξεις τις οποίες παρακολούθησαν -310- νήπια, μαθητές, εκπαιδευτικοί, οδηγοί δικύκλων και γονείς.

Αστυνομική Υπηρεσία Σχολική Μονάδα-Φορέας Ημερομηνία
Αστυνομικό Τμήμα Κω/Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας 2ο Λύκειο Ρόδου (επίσκεψη στην Κω) 01-05-2026
Υποδιεύθυνση Δίωξη και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου 17ο Δημοτικό Σχολείο Ρόδου 05-05-2026
Τμήμα Τροχαίας Κω Στρατιωτικός Βρεφονηπιακός Σταθμός 80 ΑΔΤΕ 05-05-2026
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου Δημοτικό Σχολείο Έμπωνα 06-05-2026
Επιτελείο Α’ Δωδεκανήσου & Υποδιεύθυνση Δίωξη και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου Παιδικός Σταθμός 95 ΑΔΤΕ 13-05-2026
Αστυνομικό Τμήμα Λέρου 2ο Νηπιαγωγείο Λακκίου Λέρου 14-05-2026
Τμήμα Τροχαίας Ρόδου και Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Ρόδου Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Ρόδου 21-05-2026
Αστυνομικό Τμήμα Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Εκπαιδευτική Ακαδημία Μ.Ο.Τ.Ο.Ε. και Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας “ΜΟΤΟΘΕΣΙΣ” 25-05-2026

Υπενθυμίζεται ότι, η Ελληνική Αστυνομία ανταποκρίνεται θετικά σε αιτήματα παροχής διαλέξεων ανάλογης θεματολογίας σε σχολεία, φορείς, οργανισμούς και συλλόγους.

Σημειώνεται δε ότι, το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιείται από την Ελληνική Αστυνομία στο πλαίσιο των ενημερωτικών αυτών δράσεων λαμβάνει σχετική έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις  

Latest Post

Comments are closed.