Ο σπουδαίος συνθέτης παρουσιάζει την Κυριακή 2 Αυγούστου στον Πύργο Μπαζαίου μια μυσταγωγική βραδιά όπου η ποίηση συναντά τη μουσική
Μια ξεχωριστή μουσική εμπειρία υπόσχεται το Φεστιβάλ Νάξου την Κυριακή 2 Αυγούστου, φιλοξενώντας στον Πύργο Μπαζαίου τον Νίκο Ξυδάκη. Με την παράσταση «Το μέλι των γκρεμών», ο διακεκριμένος συνθέτης και τραγουδοποιός προσκαλεί το κοινό σε ένα ποιητικό και μουσικό ταξίδι, όπου έργα σπουδαίων ποιητών και διαχρονικά τραγούδια συνθέτουν μια ατμοσφαιρική βραδιά γεμάτη λυρισμό, μνήμη και συναίσθημα.
Το Φεστιβάλ Νάξου, πιστό στο ραντεβού του με τις τέχνες και την πολιτιστική κληρονομιά, υποδέχεται στον εμβληματικό και ατμοσφαιρικό χώρο του Πύργου Μπαζαίου έναν από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς δημιουργούς της σύγχρονης ελληνικής μουσικής, τον Νίκο Ξυδάκη.
Την Κυριακή 2 Αυγούστου στις 21:30, ο εκλεκτός συνθέτης και τραγουδοποιός παρουσιάζει την ξεχωριστή μουσική παράσταση «Το μέλι των γκρεμών», ένα μυσταγωγικό πρόγραμμα όπου η ποίηση συνομιλεί οργανικά με τη μουσική, σε ένα ταξίδι γεμάτο λυρισμό, μνήμη και συναίσθημα.
Το μουσικό και ποιητικό ταξίδι
Ο Νίκος Ξυδάκης, γνωστός για την απαράμιλλη ικανότητά του να μελοποιεί τον ποιητικό λόγο, στήνει μια γέφυρα ανάμεσα στους αιώνες. Η παράσταση εκκινεί από τον αρχαίο λυρισμό της Σαπφώς και τον εθνικό μας ποιητή Διονύσιο Σολωμό, για να συναντήσει τη σύγχρονη ευαισθησία σπουδαίων δημιουργών όπως ο Μιχάλης Γκανάς, ο Διονύσης Καψάλης και ο Θοδωρής Γκόνης.
Μέσα από υποβλητικά μουσικά ιντερμέδια, το κοινό θα παρασυρθεί από διαχρονικά τραγούδια-σταθμούς. Από το σπαρακτικό «Ερωτικό» του Ναπολέοντος Λαπαθιώτη, την παραμυθένια «Ιζαμπώ» και το εξωτικό «Σουμιτζού», μέχρι την «Ωραία Κοιμωμένη», τον «Ιλισό» και το εμβληματικό «Γρήγορα η ώρα πέρασε».
Μουσική και λόγια συγκλίνουν και συμπλέουν σε μια ενιαία ροή, όπου το ένα τραγούδι εκβάλλει σαν κύμα μέσα στο άλλο, αναδεικνύοντας τη βαθιά εσωτερικότητα και το χαρακτηριστικό μελωδικό ιδίωμα του συνθέτη.
Οι Συντελεστές
Σε αυτή τη δημιουργική περιπλάνηση, ο Νίκος Ξυδάκης συμπράττει με μια ομάδα εξαιρετικών σολίστ και πολυοργανιστών, οι οποίοι συνδιαμορφώνουν το ηχητικό τοπίο της βραδιάς με τις ερμηνείες και τους αυτοσχεδιασμούς τους:
– Αλέξανδρος Καψοκαβάδης: κιθάρα, λάφτα, φωνή
– Δημήτρης Σίντος: πιάνο, λαούτο, φωνή
– Δέσποινα Σπανού: βιολοντσέλο, φωνή
– Φώτης Μυλωνάς: φλάουτο, κλαρινέτο, φωνή
Διάθεση εισιτηρίων:
– Πύργος Μπαζαίου
– Café Cream on Top, παραλία Χώρας Νάξου
Χώρος:
Πύργος Μπαζαίου, μνημείο 17ου αιώνα, στην ενδοχώρα της Νάξου, 12ο χλμ. Οδού Χώρας Νάξου-Αγιασσού. T. 22850 31402
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
































































