Στο πλευρό των επιβατών του «Βιτσέντζος Κορνάρος» η Περιφέρεια

admin
27/03/2015 20:47
 
 
 

Τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης θα μεταφέρει στην Κάσο η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, προκειμένου να διατεθούν στους επιβάτες του «Βιτσέντζος Κορνάρος».

Οι 227 επιβάτες και το πλήρωμα του «Βιτσέντζος Κορνάρος» βρίσκονται για τρίτη ημέρα στο πλοίο, που το βράδυ της Τετάρτης προσάραξε σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου. Το πλοίο είχε αποπλεύσει από Πειραιά για Μήλο – Θήρα – Ανάφη – Σητεία – Κάσο και θα συνέχιζε για Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, οι επιβαίνοντες θα παραμείνουν για άλλο ένα βράδυ στο πλοίο, αφού το ρυμουλκό που θα σπεύσει προς βοήθεια δεν αναμένεται να φτάσει στο σημείο της προσάραξης νωρίτερα από το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και αναμένεται βελτίωση του καιρού.

Ως εκ τούτου, κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά τροφίμων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης στο νησί της Κάσου, για να διατεθούν στους επιβάτες, μεταξύ των οποίων είναι και μικρά παιδιά.

Η λίστα των απαιτούμενων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε από τον Δήμο Κάσου, σε συνεννόηση με τον πλοίαρχο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε η μεταφορά τους να γίνει σήμερα ή το αργότερο αύριο το πρωί, αναλόγως των καιρικών συνθηκών.  

Σε έκτακτη συνεδρίαση της σήμερα το μεσημέρι, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε ομόφωνα δαπάνη 20.000€ για τα είδη διατροφής και 15.000€ για την μεταφορά τους στην Κάσο, που θα γίνει με super puma ή άλλου τύπου στρατιωτικό αεροσκάφος, μετά από συνεννόηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με την 95 ΑΔΤΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*