Δημοσιογράφοι διεθνών ταξιδιωτικών μέσων στις Κυκλάδες από 5 έως 12 Οκτωβρίου – Ειδικό αφιέρωμα του Travel Weekly στη «Μύκονο πέρα από τα beach clubs»
Η ανάδειξη θεματικών και αυθεντικών εμπειριών στη Σαντορίνη και τη Μύκονο βρίσκεται στο επίκεντρο ταξιδιού εξοικείωσης που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί από τις 5 έως τις 12 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της δράσης «Santorini-Mykonos GNTO Tourism Forum 2026».
Με τη συμμετοχή 5 εκπροσώπων διεθνών μέσων, το πρόγραμμα συνδυάζει τη δημοσιογραφική προβολή με παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις τουριστικές αγορές, καθώς και επισκέψεις και βιωματικές δράσεις στους 2 προορισμούς. Στόχος είναι να αναδειχθεί η σύγχρονη τουριστική τους ταυτότητα και να προβληθεί ένα ευρύτερο φάσμα εμπειριών που μπορούν να ενισχύσουν τη διαφοροποίηση του τουριστικού τους προϊόντος.
Η Μύκονος πέρα από τα beach clubs
Ξεχωριστή θέση στον σχεδιασμό έχει η συνεργασία με τον βρετανικό όμιλο Travel Weekly. Η δημοσιογράφος Ana Karolina Molloholli και ο φωτογράφος και κινηματογραφιστής Jonathan Joseph Phang συμμετέχουν με αντικείμενο τη δημιουργία τρισέλιδου προωθητικού αφιερώματος με τίτλο «Mykonos Beyond the Beach Clubs».
Το αφιέρωμα θα επικεντρωθεί στην πολυδιάστατη τουριστική ταυτότητα της Μυκόνου, παρουσιάζοντας εμπειρίες και δραστηριότητες πέρα από το καθιερωμένο κοσμοπολίτικο μοντέλο. Η εν λόγω συνεργασία απευθύνεται στο επαγγελματικό κοινό της βρετανικής ταξιδιωτικής αγοράς, μέσω ενός μέσου με έντυπη και ψηφιακή παρουσία.
Προβολή σε Κεντρική Ευρώπη και Σκανδιναβία
Στο ταξίδι συμμετέχει επίσης ο Mauro Maloberti, δημοσιογράφος και blogger, ανταποκριτής του πρακτορείου ANSA στην Αυστρία. Στο πρόγραμμα προβολής του περιλαμβάνονται καθημερινές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, άρθρο στο προσωπικό του blog και δημοσίευμα στο περιοδικό Identity Style Austria.
Από τη Σλοβακία συμμετέχει η δημοσιογράφος Zuzana Zimmermannova, η οποία συνεργάζεται με τον εκδοτικό όμιλο News&Media Holding. Προβλέπεται η δημοσίευση οκτασέλιδου άρθρου σε ένα από τα περιοδικά GEO ή Zivot, προσθέτοντας στη δράση τη δυνατότητα εκτενέστερης παρουσίασης των ταξιδιωτικών εμπειριών.
Τις σκανδιναβικές αγορές εκπροσωπεί ο Nils Magnus Norberg, διευθύνων σύμβουλος και εκδότης του Travel News Nordic. Πρόκειται για επιχειρηματικό μέσο της ταξιδιωτικής και τουριστικής βιομηχανίας, με κοινό που περιλαμβάνει στελέχη, αγοραστές τουριστικών υπηρεσιών και επαγγελματίες του κλάδου.
Η συμμετοχή του εντάσσει στην πρωτοβουλία την προβολή προς την επαγγελματική αγορά της Σκανδιναβίας, παράλληλα με τα δημοσιεύματα και τις αναρτήσεις που απευθύνονται στο ταξιδιωτικό κοινό.
Συναντήσεις με την τοπική τουριστική αγορά
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει παρουσιάσεις και συζητήσεις για τις διεθνείς τουριστικές αγορές, με τη συμμετοχή υπηρεσιών του ΕΟΤ στο εξωτερικό, τοπικών φορέων και επαγγελματιών του τουρισμού.
Στη δράση προβλέπεται επίσης συμμετοχή των υπηρεσιών εξωτερικού Γερμανίας, Ιταλίας, Ρουμανίας, ΗΠΑ και Γαλλίας, με στόχο τον συντονισμό και την ενίσχυση της διεθνούς απήχησής της. Οι επισκέψεις και οι βιωματικές δράσεις στους προορισμούς θα συμπληρώσουν τις επαγγελματικές συναντήσεις, δίνοντας στους συμμετέχοντες άμεση εικόνα του τουριστικού προϊόντος των 2 νησιών.
Η πρωτοβουλία διοργανώνεται από τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, σε συνεργασία με τους Δήμους Μυκόνου και Σαντορίνης και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς, με τη συνδρομή ιδιωτικών εταιρειών μέσω χορηγικής προσφοράς αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
Πηγή: tornosnews.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις































































