Α. Συρίγος για τον «Κλεισθένη Ι»: «Σταθερό θεμέλιο των μεταρρυθμίσεων στην Αυτοδιοίκηση»

 
 
 

syrigos boyli aigaio365

Τη βεβαιότητα του ότι ο «Κλεισθένης» θα προχωρήσει και μάλιστα, θα αποτελέσει το σταθερό θεμέλιο όλων των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών στον χώρο της αυτοδιοίκησης από εδώ και στο εξής, εξέφρασε ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Συρίγος.

Στην ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση και ψήφιση του «Κλεισθένη Ι», ο Συριανός βουλευτής τόνισε ότι «πυρήνας» του νομοσχεδίου είναι το σύστημα της απλής αναλογικής, η οποία θα συμβάλλει στην καλλιέργεια μιας νέας νοοτροπίας στον αυτοδιοικητικό χώρο και κατ’ επέκταση στον χώρο των τοπικών κοινωνιών που θα βασίζεται στην ευρεία συναίνεση και τις συνεργασίες.
«Απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές ή τοπαρχισμός με την φρούδα επίκληση της κυβερνησιμότητας;» αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων ο κ. Συρίγος και πρόσθεσε ότι η αντιπαράθεση με την κυβέρνηση «δεν μπορεί ν’ αποτελεί θεμιτό στόχο που διευκολύνει την προαγωγή των τοπικών υποθέσεων, οι οποίες αποτελούν την συνταγματική αρμοδιότητα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Τέλος, ο βουλευτής κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι καταφεύγει σε τακτικισμούς, ζητώντας «την κεφαλή Σκουρλέτη επί πίνακι» προκειμένου να καλύψει την ένδεια πολιτικών προτάσεων που την διακρίνει, να αποφύγει την λεπτομερειακή συζήτηση και τον διάλογο και να μετατοπιστεί η συζήτηση από το περιεχόμενο του σχεδίου νόμου «σε παντοειδείς περί εκλογών προβλέψεις».

 

Το βίντεο της ομιλίας του Αντώνη Συρίγου

https://www.youtube.com/watch?v=Tzh50n2nj2w&feature=youtu.be

 

(φωτό: aigaio365.gr)

 

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*