Ιστορίες πάρκινγκ για γέλια και για κλάματα (φώτος)

 
 
 

parkarismata 2

Ατέλειωτες είναι οι ιστορίες που μπορεί κανείς να περιγράψει με τα όσα συμβαίνουν με τα παρκαρίσματα στα νησιά ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν και της πολυκοσμίας στα νησιά…

Στην καλοκαιρινή Νάξο με τα χιλιάδες αυτοκίνητα οι καταστάσεις που καθημερινά εκτυλίσσονται είναι για γέλια και για κλάματα…

parkarismata 1

Βράδυ 26 Αυγούστου στο πάρκινγκ του Αγίου Μηνά (πίσω από το κάστρο).
Κάποιος κύριος με το van του, προφανώς δεν έβρισκε πάρκινγκ και είπε να το παρκάρει στο σημείο που υπήρχε το άνοιγμα για να μπορούν να φεύγουν τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα! Το τι έγινε δεν περιγράφεται… Ένας ένας όσοι ήθελαν να φύγουν –και φυσικά δεν μπορούσαν- άρχισαν να κορνάρουν και να φωνάζουν χωρίς όμως ο οδηγός του van να εμφανίζεται! Σε λίγο ειδοποιήθηκε και κατέφθασε η αστυνομία προσπαθώντας, μάταια, να δώσει λύση στο πρόβλημα… Μετά από αρκετή ώρα και αφού τα νεύρα όλων ήταν στα άκρα …κατέφθασε ο οδηγός του van (Κάποιος τον ειδοποίσε; Τυχαία;) και το έβγαλε ελευθερώνοντας τους εγκλωβισμένους οδηγούς.

Όπως σημειώνουν κάτοικοι της περιοχής το περιστατικό αυτό δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει στο συγκεκριμένο πάρκινγκ. Κάθε καλοκαίρι επαναλαμβάνεται για πολλές φορές και όπως υπογραμμίζουν το πρόβλημα ναι μεν είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει διαγράμμιση στο πάρκινγκ όπως θα έπρεπε, αλλά και η ασυνειδησία ορισμένων που αφήνουν όπου να ‘ναι τα αυτοκίνητα τους αδιαφορώντας για το αν θα προκαλέσουν προβλήματα.

Η ασυνειδησία σε όλο της το μεγαλείο!

parkarismata 6

Κάπως έτσι είναι και το επόμενο περιστατικό που διαδραματίζεται στο πάρκινγκ πίσω από το Super market ΒΙΔΑΛΗΣ…
Ο δήμος είπε –επιτέλους- να φτιάξει σκαλάκια για να μπορείς να κατεβαίνεις στο πάρκινγκ και δίπλα μια ράμπα για άτομα με ειδικές ανάγκες και καροτσάκια.
Δευτέρα 27 Αυγούστου απόγευμα. Το πάρκινγκ ήταν σχεδόν άδειο κι όμως κάποιος «κύριος» είπε να πάει να παρκάρει πάνω στα σκαλιά και στη ράμπα ταυτόχρονα, εμποδίζοντας να περάσει οποιοσδήποτε μέσα σε αυτό!! Το ζευγάρι με το παιδί τους στο καροτσάκι χρειάστηκε να κάνουν ακροβατικά για να μπορέσουν να μπουν στο πάρκινγκ ή αλλιώς να χρησιμοποιήσουν την είσοδο των αυτοκινήτων.

Μόνιμα παρκαρισμένα

parkarismata 3

Στο ίδιο με το παραπάνω πάρκινγκ, υπάρχουν δυο αυτοκίνητα με θέση «φιλέτο» τα οποία βρίσκονται εκεί σχεδόν από τότε που δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο πάρκινγκ. Μάλιστα το ένα σαραβαλάκι, προφανώς δεν έχει φρένα και είναι στερεωμένες οι ρόδες του με πέτρες.

parkarismata 4

Αλήθεια τι γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις; Μήπως θα πρέπει να ειδοποιηθούν οι ιδιοκτήτες τους; Ή μήπως θα πρέπει να τα μετακινήσει γερανός αφού είναι για χρόνια στο ίδιο σημείο;

parkarismata 5

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*