«Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» για την “HOPEgenesis” του Συριανού μαιευτήρα – γυναικολόγου Στέφανου Χανδάκα

 
 
 

hopegenesis brabeio 1

Η “HOPEgenesis”, ιδρυτής και πρόεδρος της οποίας είναι ο Συριανός μαιευτήρας – γυναικολόγος Δρ. Στέφανος Χανδακάς, είναι η μία από τις τρεις ελληνικές οργανώσεις στις οποίες απονεμήθηκε το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη», σε αναγνώριση της σημαντικής κοινωνικής προσφοράς της.

Έχοντας ως όραμα την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας στην χώρα μας, η “HOPEgenesis” αφενός παρέχει υποστήριξη σε ήδη έγκυες γυναίκες που ζουν σε ακριτικά νησιά και ηπειρωτικές περιοχές κι αφετέρου δίνει κίνητρο και σε άλλες να κάνουν παιδί. Μοναδικές προϋποθέσεις για τις μέλλουσες μαμάδες είναι να μένουν μόνιμα στις περιοχές που έχουν ενταχθεί στο δίκτυο δράσης της οργάνωσης και να μην έχουν ξεπεράσει την 18η εβδομάδα κύησης.
Μεταξύ των παροχών που προσφέρονται, είναι η μεταφορά και η διαμονή των εγκύων σε ένα από τα συνεργαζόμενα ιατρικά κέντρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, η κάλυψη του κόστους μητρότητας και η 24ωρη ψυχολογική υποστήριξη.

hopegenesis brabeio 2
Όπως δήλωσε στο kathimerini.gr ο κ. Χανδακάς, «μέχρι στιγμής έχουν ωφεληθεί 72 γυναίκες και έχουν γεννηθεί 43 μωρά, ενώ αναμένονται άλλα 31 τους προσεχείς μήνες, σε περιοχές που είχαν μηδέν ή ελάχιστες γεννήσεις τα τελευταία πέντε χρόνια».
Μέσα σε τρία χρόνια έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 37 νησιά του Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους και 130 ηπειρωτικές περιοχές. Από τις Κυκλάδες, τα νησιά που συμμετέχουν στο “HOPEgenesis” είναι η Φολέγανδρος, η Σχοινούσα, η Σέριφος, η Σίφνος, η Κύθνος, η Κίμωλος, η Δονούσα, η Ανάφη, η Ηρακλειά, τα Κουφονήσια και η Σίκινος.
Ας σημειωθεί ότι το «Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη» δίνεται για εξαιρετικά επιτεύγματα και δράσεις πολιτών, ομάδων και σωματείων που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των πολιτών.

(Visited 25 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*