Παρουσίαση του αθλητικού τουρισμού της Άνδρου στο 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών

 
 
 

athlitikos toyrismos androy 1

Ξεκινά σήμερα στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία το 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών, που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

Ανάμεσα στις εισηγήσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του Διεθνούς Σχολείου είναι και η παρουσίαση του αθλητικού τουρισμού της Άνδρου, από την ειδική συνεργάτιδα του δημάρχου Άνδρου σε θέματα επικοινωνίας και δημοσιογράφο Ειρήνη Λάζαρη και την υποψήφια διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και δημοσιογράφο Ελένη Τσαλκατίδου.
Η παρουσίαση θα γίνει αύριο Παρασκευή, ημέρα του προγράμματος που είναι αφιερωμένη στον Αθλητικό Τουρισμό, ο οποίος παρουσιάζει μεγάλη δυναμική στη χώρα μας. Στην εισήγηση «Άνδρος και Αθλητικός Τουρισμός» περιλαμβάνονται στοιχεία που αφορούν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Άνδρου και τα σπορ (ιστιοπλοΐα, windsurfing, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, στίβος, τένις) με τα οποία ασχολούνται οι κάτοικοι, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στις κλασικές μορφές αθλητικού τουρισμού στην Άνδρο, με αφετηρία τον μοναδικό θησαυρό των μονοπατιών και το πιστοποιημένο δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών. Έμφαση θα δοθεί και στους αγώνες που διοργανώνονται στο νησί και συγκεκριμένα στο Andros Trail Race, τον Ημιμαραθώνιο και τον Αγώνα δρόμου του Αφανή Ναύτη. Επιπλέον, θα τονιστούν και κάποιες μορφές αθλητικού τουρισμού που βρίσκονται σε ανάπτυξη, όπως η ποδηλασία και οι καταδύσεις.

athlitikos toyrismos androy 2
Στο 5ο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών, που θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή 14 Οκτωβρίου, συμμετέχει ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου και θριαμβευτής του Euro 2004 στην Πορτογαλία Γιώργος Καραγκούνης, ενώ θα ακολουθήσει και πάνελ με καταξιωμένους αθλητές, όπως η Βούλα Παπαχρήστου (πρωταθλήτρια Ευρώπης στο τριπλούν το 2018), η Αλεξάνδρα Ασημάκη (αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Υδατοσφαίρισης γυναικών, Ασημένια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και Κυπελλούχος Ευρώπης το 2018) και ο Χρήστος Βολικάκης (πρωταθλητής ποδηλασίας πίστας, πρώτος φέτος στην παγκόσμια κατάταξη).
Επίσης, για το Μουντιάλ της Ρωσίας, το Champions League και τις διεθνείς διοργανώσεις θα μιλήσουν οι κορυφαίοι αθλητικοί συντάκτες Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Αντώνης Καρπετόπουλος, Γιώργος Λυκουρόπουλος και Μάνος Σταραμόπουλος με συντονιστή τον Στράτο Σεφτελή. Στο Διεθνές Σχολείο Αθλητικών Συντακτών θα διδάξουν και Καθηγητές Πανεπιστημίου από τα Τμήματα Επικοινωνίας & ΜΜΕ, Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού, καθώς και Κοινωνικής Πολιτικής.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*