Καλοκαίρι 2018: Αφίξεις ρεκόρ στο λιμάνι Νάξου – Ανοδική η τουριστική κίνηση στο νησί (στατιστικά)

 
 
 

touristes limani 17 5 2018 1

Αυξημένο σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια ήταν το κύμα τουριστών που επέλεξαν φέτος το καλοκαίρι τη Νάξο για τις διακοπές τους, που αποτέλεσε έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για Έλληνες και ξένους τουρίστες.

Η τουριστική κίνηση Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου, στο λιμάνι της Νάξου έκλεισε με θετικό πρόσημο σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Λιμεναρχείου Νάξου.

Σταθερά ανοδική πορεία

Σταθερά ανοδική είναι η πορεία της καλοκαιρινής τουριστικής κίνησης στη Νάξο, όπως μαρτυρούν τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων των επισκεπτών του νησιού τα τελευταία χρόνια. Φέτος καταγράφηκε αριθμός ρεκόρ στις αφίξεις αφού αυτές ξεπέρασαν τις 321.000 κατά τη διάρκεια των τριών καλοκαιρινών μηνών.

Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο του 2018, ακτοπλοϊκώς επισκέφτηκαν το νησί 321.747 τουρίστες, αριθμός ρεκόρ για τα τελευταία χρόνια.
Κατά το μήνα Ιούνιο οι επιβάτες αυξήθηκαν κατά 5,6%, τον Ιούλιο κατά 11% και τον Αύγουστο 11,5% σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του 2017.

Η κίνηση τα τελευταία χρόνια

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι σήμερα η τουριστική κίνηση στο λιμάνι Νάξου έχει αυξηθεί κατά 60,26%.

Αναλυτικότερα, κατά τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο), η κίνηση στο λιμάνι του νησιού τα τελευταία χρόνια, διαμορφώθηκε ως εξής:

statistika kinisi limani naxou

Συμπερασματικά, με εξαίρεση το 2015 (καλοκαίρι που έγινε το δημοψήφισμα και εφαρμόστηκαν τα capital controls), η τουριστική κίνηση αυξάνεται στο νησί κάθε καλοκαίρι, κατά μέσο όρο 7-10 % .

(Visited 572 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*