Ζητήματα υποδομών της Καλύμνου μονοπώλησαν την επίσκεψη του Μανώλη Γλυνού στο νησί

 
 
 

glynos kalymnos episkepsi 2

Με παράγοντες της Αυτοδιοίκησης, εκπροσώπους επαγγελματικών σωματείων, καταστηματάρχες και πολίτες συναντήθηκε ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» Μανώλης Γλυνός, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του στην Κάλυμνο.
Κατά τις συζητήσεις διαπιστώθηκε η ανάγκη συνδρομής της Περιφέρειας στην επίλυση ζητημάτων, όπως η διαχείριση στερεών αστικών αποβλήτων, η ποιότητα του οδικού δικτύου και η διευθέτηση των όμβριων υδάτων στην πρωτεύουσα του νησιού. Επίσης, τέθηκε το ζήτημα του αεροδρομίου, η βελτίωση της ακτοπλοϊκής διασύνδεσης και η ανάγκη για συνδυασμένες μεταφορές μεταξύ των δρομολογίων.

glynos kalymnos episkepsi 1

Στις επαφές με νέους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού (όπως τον καταδυτικό), επιβεβαιώθηκε η ανάγκη τουριστικής προβολής της Καλύμνου από την Περιφέρεια με τρόπο που θα αναδεικνύει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε του νησιού.

glynos kalymnos episkepsi 5

Παράλληλα, το πρωί της Κυριακής ο υποψήφιος περιφερειάρχης μετέβη στην Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα, όπου παρακολούθησε την λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπάλαιας κ. Παΐσιος.

glynos kalymnos episkepsi 4

Ακολούθησε συνάντηση, στην οποία συζητήθηκαν θέματα της Καλύμνου, της Λέρου και της Αστυπάλαιας, με την παραίνεση του Μητροπολίτη τα τρία αυτά νησιά να τυγχάνουν της απαραίτητης συνδρομής και μόνιμης προσοχής. Ειδικά για τη Κάλυμνο, ο κ. Παΐσιος μνημόνευσε το ζήτημα της μελέτης και κατασκευής της περιμετρικής – περιφερειακής οδού της Πόθιας, αλλά και την ανάγκη έργων για τα όμβρια ύδατα.

Από την πλευρά του, ο κ. Γλυνός αναφέρθηκε στην ιστορική συμβολή της Εκκλησίας στην ελληνική κοινωνία τόσο πνευματικά, όσο και υλικά, υπογραμμίζοντας ότι η Εκκλησία αποτελεί σημείο αναφοράς της ενότητας του ελληνικού λαού, πέρα από ιδεολογικούς, κοινωνικούς ή ταξικούς διαχωρισμούς. Τέλος, διαβεβαίωσε τον κ. Παϊσιο ότι κοινός στόχος είναι ένα καινούργιο μοντέλο διοίκησης που θα ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού, σε συνεργασία και συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες.

(Visited 16 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*