Με χιονοπτώσεις ο εορτασμός των Φώτων στις Κυκλάδες

admin
05/01/2015 22:51
 
 
 

Σφοδρές χιονοπτώσεις προβλέπονται για αύριο και την Τετάρτη, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τον υδράργυρο να φτάνει και τους -15 βαθμούς

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδ. Κολυδά, είναι τα ανατολικά της Θεσσαλίας, Μαγνησία, Έυβοια, Βοιωτία, βόρεια και ανατολική Αττική, ανατολική Πελοπόννησο, Κυκλάδες και Κρήτη.

Αύριο οι άνεμοι θα πνέουν στα 7-8 και τοπικά στα πελάγη στα 9 μποφόρ, η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 3 βαθμούς στα ηπειρωτικά, ενώ στα βορειοδυτικά ο υδράργυρος θα αγγίξει και τους -15 βαθμούς.

Την Τετάρτη έντονες θα είναι οι χιονοπτώσεις ενώ αναμένεται να χιονίσει και στο κέντρο της Αθήνας. Χιόνι θα πέσει σε Σποράδες, ανατολική Θεσσαλία, Κυκλάδεςκαι Κρήτη, ενώ στη νησιωτική χώρα χιόνια θα πέσουν και στα ημιορεινά.

Υποχώρηση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ της Τετάρτης και σταδιακή βελτίωση την Πέμπτη και την Παρασκευή, όμως θα επικρατεί ισχυρός παγετός.

 

 

Αναλυτικότερα, για την Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει για τα νησιά των Κυκλάδων:

Στα παραθαλάσσια νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά περιόδους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6-8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*