Τριήμερη περιοδεία Γλυνού στην Κάρπαθο

 
 
 

periodeia karpathos 1

Ζητήματα της Καρπάθου, κυρίως σε επίπεδο υποδομών, αναδείχθηκαν κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του υποψήφιου περιφερειάρχη Μανώλη Γλυνού στην Κάρπαθο.

Συνοδευόμενος από συνεργάτες του, ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» παρέστη στις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Απερίου (Ομόνοια) και του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Καρπάθου, ενώ επισκέφθηκε τις κοινότητες της Βωλάδας, του Όθους και των Πυλών και συνομίλησε τόσο με κατοίκους, όσο και με μέλη των τοπικών συμβουλίων.

periodeia karpathos 2

periodeia karpathos 3

periodeia karpathos 4

Επίσκεψη πραγματοποίησε και στον παραδοσιακό οικισμό της Ολύμπου και του επινείου της Διαφανίου, στα Σπόα και το Μεσοχώρι, αλλά και στον οικισμό των Πηγαδίων.
Μάλιστα, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα της Καρπάθου, αναφέρθηκε στις μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης της Καρπάθου και τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει προς αυτή την κατεύθυνση η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

periodeia karpathos 5

periodeia karpathos 6

 

Τα ζητήματα που απασχολούν την Κάρπαθο
Στη συνάντηση που είχε στο δημαρχείο του νησιού με τον δήμαρχο Ηλία Λάμπρου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης (συνοδευόμενος από τον υποψήφιο έπαρχο Γιάννη Χαροκόπο και τους συνεργάτες του) ενημερώθηκε διεξοδικά για τα σημαντικά ζητήματα της Καρπάθου, όπως:
*Το ζήτημα του δεύτερου κυττάρου του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).
*Την εξέλιξη της μελέτης της επέκτασης των λιμενικών εγκαταστάσεων των Πηγαδίων.
*Την πορεία της ολοκλήρωσης του έργου του νέου Νοσοκομείου στην ευρύτερη περιοχή του «Βρόντη».
*Την κατάσταση του επαρχιακού οδικού δικτύου και την ανάγκη βελτίωσής του σε συγκεκριμένα σημεία του.
*Την κατάσταση των σχολικών μονάδων σε όλο το νησί.
*Την εξέλιξη του έργου του Φράγματος του «Σχοινά».

periodeia karpathos 7
Μετά τη συνάντηση, ο κ. Γλυνός δήλωσε ότι «το “κλειδί” για την επίλυση των προβλημάτων βρίσκεται στην αγαστή συνεργασία μεταξύ των Δήμων και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, όπως και στη συγκρότηση ενιαίου μετώπου απέναντι στο κεντρικό κράτος που αντιμετωπίζει τους νησιώτες ως πολίτες β’ κατηγορίας.
Ακολούθησε επίσκεψη στο Επαρχείο, όπου ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» αντάλλαξε ευχές με τα στελέχη του, καθώς ο κ. Έπαρχος βρισκόταν εκτός Καρπάθου.

periodeia karpathos 8

 

«Θα απαιτούμε, δεν θα επαιτούμε λύσεις»
Ο κ. Γλυνός διαβεβαίωσε πως σύντομα θα επισκεφθεί ξανά την Κάρπαθο, δηλώνοντας ότι και ως αυριανός περιφερειάρχης θα επισκέπτεται τα νησιά με το ίδιο ενδιαφέρον. «Το όραμά μας για Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς συνεργασία με τους αιρετούς και χωρίς την στήριξη των νησιωτών. Θα είμαστε δίπλα σας και σας θέλουμε κοντά μας» τόνισε ο κ. Γλυνός και πρόσθεσε ότι «ως αυριανή περιφερειακή αρχή θα απαιτεί και δεν θα επαιτεί λύσεις, αναδεικνύοντας τον διεκδικητικό ρόλο που θα πρέπει να έχει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για να είναι αποτελεσματική για τους κατοίκους της και όχι αρεστή στην εξουσία».

periodeia karpathos 9

periodeia karpathos 10

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*