Ο «Τηλέμαχος» έντυσε στα λευκά την ορεινή Νάξο – Χωρίς προβλήματα η κυκλοφορία

 
 
 

xionia 29 dekemvrios 2016 10

Ντυμένη στα λευκά ξύπνησε η ορεινή Νάξος αφού όλη τη νύχτα το χιόνι έπεφτε ασταμάτητα.

Φιλώτι, Απείρανθος, Κόρωνος, Κωμιακή, Μονή, Δανακός, Κεραμωτή, Σκαδό και σε όλα τα χωριά και τις περιοχές της ορεινής Νάξου ο «Τηλέμαχος» έδειξε τα δόντια του με χιόνια και τσουχτερό κρύο.

xionia 29 dekemvrios 2016 4

Το πρωί της Τρίτης δημιουργήθηκαν προβλήματα στις συγκοινωνίες αλλά αυτή την ώρα έχουν σχεδόν αποκατασταθεί αφού δυο μηχανήματα της περιφέρειας (Επαρχείου Νάξου) και τρία του δήμου καθαρίζουν τους δρόμους από το χιόνι, από νωρίς το πρωί, ώστε να μην μείνουν αποκλεισμένα τα χωριά και βρίσκονται σε επιφυλακή να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα στις συγκοινωνίες. Ωστόσο, λόγω της κακοκαιρίας εφιστάται η προσοχή των οδηγών που θα κινηθούν προς την ορεινή Νάξο.
Όπως αναφέρουν αναγνώστες του naxostimes.gr το χιόνι σε πολλά σημεία στα ορεινά της Νάξου έφτασε μέχρι και τα 40 εκ.

Προβλήματα έχουν δημιουργήσει και οι διακοπές ρεύματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr από τις 10:30 περίπου το βράδυ της Δευτέρας και μέχρι το πρωί της Τρίτης, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ήταν η Ποταμιά, το Χαλκί, ο Δαμαριώνας, το Φιλώτι και η Απείρανθος.

Ωστόσο, όλα τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι παιδικοί σταθμοί της Νάξου και των Μικρών Κυκλάδων παρέμειναν κλειστά σήμερα λόγω του χιονιά.

Χιονόνερο, χιόνι και χαλάζι έπεσε και στις υπόλοιπες περιοχές του νησιού κατά τη διάρκεια της νύχτας χωρίς όμως να το στρώσει.

Μέχρι το βράδυ συνεχίζονται τα φαινόμενα…

Όπως αναφέρει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα στις Κυκλάδες θα συνεχιστούν μέχρι το βράδυ.
Συγκεκριμένα, θα επικρατήσουν νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο, και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά κατά τόπους πιο πυκνές. Τα φαινόμενα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση τους και στροφή σε δυτικούς.
Θερμοκρασία: Από 3 έως 9 βαθμούς Κέλσιου.

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ αναφέρει ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία την Τετάρτη αναμένεται νέα μεταβολή του καιρού από τα δυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπειρωτικής χώρας και θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*