Έντονα καιρικά φαινόμενα με βροχές και καταιγίδες – Ο καιρός στις Κυκλάδες

 
 
 

vroxi ploio

Άστατος είναι και σήμερα Παρασκευή ο καιρός ενώ όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία βροχές αναμένεται να σημειωθούν στα δυτικά, τα κεντρικά, νότια αλλά και στην ανατολική νησιωτική χώρα που θα συνεχιστούν και το Σάββατο.

Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται και για τις Κυκλάδες το διήμερο. 

Πρόγνωση της ΕΜΥ για τις Κυκλάδες

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή προβλέπει στις Κυκλάδες νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Σάββατο
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές θα επικρατήσουν στα νησιά των Κυκλάδων.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Έντονα καιρικά φαινόμενα

Για έντονα καιρικά φαινόμενα από το απόγευμα της Παρασκευής και μέχρι το Σάββατο κάνει όμως λόγο και ο Σάκης Αρναούτογλου. 

Μάλιστα ο γνωστός μετεωρολόγος ανέβασε στο Facebook και χάρτη με τις περιοχές που θα πληγούν από το έντονο κύμα κακοκαιρίας.

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«ΠΡΟΣΟΧΗ, την Παρασκευή και το Σάββατο στις κατά τόπους έντονες βροχές που αναμένεται να εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της Πελοποννήσου, της βόρειας και ανατολικής Στερεάς, των Κυκλάδων και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Στην Πελοπόννησο και τη Στερεά οι βροχοπτώσεις που θα σημειώνονται τουλάχιστον μέχρι και τις πρωινές ώρες του Σαββάτου ακόμα και σε σχετικά μεγάλα υψόμετρα δεν αποκλείεται να έχουν ως αποτέλεσμα το απότομο λιώσιμο του χιονιού και στη συνέχεια στην απότομη αύξηση της στάθμης χειμάρρων και ποταμών!

Με εκτίμηση
Σάκης Αρναούτογλου»

kairos arnaoutoglou

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*