VIDEO: Η χιονισμένη και πανέμορφη Κεραμωτή Νάξου

 
 
 

xionia keramoti

Ανάμεσα στα χωριά της ορεινής Νάξου που ντύθηκαν κι εφέτος στα λευκά ήταν και η πανέμορφη Κεραμωτή.

Το μικρό γραφικό και πανέμορφο χωριουδάκι της Νάξου φόρεσε κι εφέτος τα λευκά του, φαινόμενο συνηθισμένο για τους λιγοστούς κατοίκους του ξεχωριστού αυτού χωριού της Νάξου.

Η αυθεντικότητα της Νάξου

Εάν υπάρχει ένα χωριό που κρατάει την αυθεντικότητα της Νάξου αυτό ενδεχομένως είναι η Κεραμωτή, το όνομα της οποίας κατά παράδοση έχει σχέση με τον κέραμο που μορφοποιείται στη βάση του οικισμού.

Η Κεραμωτή χαρακτηρίζεται ως το «αυθεντικό» χωριό της Νάξου αφού δεν υπάρχει δρόμος που να το διέρχεται.

Στην είσοδο του χωριού είναι η στάση του λεωφορείου κι από εκεί και πέρα αρχίζει το περπάτημα… Η Κεραμωτή, χτισμένη στο βάθος της χαράδρας που δημιουργούν τα βουνά Κόρωνος και Φανάρι μοιάζει να … αιωρείται με τα φυσικά φαινόμενα που προσφέρουν φανταστικές εικόνες στους όποιους επισκέπτες.

Με λιγοστούς πλέον κατοίκους – ούτε 50 – το χειμώνα, αλλά με δεκάδες φανατικούς επισκέπτες το καλοκαίρι αποτελεί ιδανικό προορισμό για όσους λατρεύουν τη φύση.
Εκεί είναι ο ξακουστός Ρουτσούνας – στη πηγή των Καναφών – που είναι ο μοναδικός καταρράκτης στις Κυκλάδες με ύψος έξι μέτρων περίπου.

Οι εικόνες που προσφέρει ο Ρουτσούνας είναι φανταστικές και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν την πηγή που καταλήγει, για να κάνουν τα καλοκαιρινά τους…μπάνια.

Νερόμυλοι και γραφικά γεφύρια ανάμεσα σε αιωνόβια δέντρα συνθέτουν ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για νησί του Αιγαίου. Όσοι επιχειρήσουν να επισκεφτούν το χωριό ακόμα και τους πιο καυτούς μήνες του καλοκαιριού αντιλαμβάνονται ότι ο χρόνος έχει σταματήσει σε αυτόν τον τόπο, σε μια άλλη όμορφη εποχή…

Στην Κεραμωτή υπάρχει ακόμη η πλάτσα (η πλατεία), το σημείο συνάντησης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες, που μπορούν στα καφενεία να γευτούν κεράσματα μέσα από την ψυχή των ανθρώπων του χωριού. Φεύγοντας από την Κεραμωτή, μην ξεχάσατε να πάρετε το καλύτερο μέλι που δοκιμάσατε ποτέ!

Μαγευτικό το τοπίο το χειμώνα… Ένα όμορφο βίντεο γεμάτο με φωτογραφίες από τη χιονισμένη Κεραμωτή

{youtube}AVs4chKikUM{/youtube}

(Visited 88 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*