Προσοχή! Η «Χιόνη» φέρνει επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

 
 
 

Επίδειξη των… άγριων διαθέσεών της αναμένεται να κάνει η κακοκαιρία «Χιόνη», καθώς ο καιρός χαλάει ακόμα περισσότερο από σήμερα Τετάρτη, με Εύβοια, ανατολική Αττική και νησιά του Αιγαίου να απειλούνται περισσότερο.

Φόβοι πως οι θυελλώδεις άνεμοι ίσως προκαλέσουν ζημιές. Χιόνια και παγωνιά θα «ντύσουν» το σκηνικό… Σιβηρίας.

Η «Χιόνη» θα φέρει μαζί της βοριάδες που θα φτάσουν στο επίπεδο της θύελλας (θα «πιάσουν» δηλαδή τα 10 μποφόρ), ενώ οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή η οποία επηρεάζει τον καιρό της χώρας μας θα προκαλέσουν κατακόρυφη πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα Τετάρτη 13/02 θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα.

Στον πίνακα που ακολουθεί μπορείτε να δείτε χαρακτηριστικά παραδείγματα της μεταβολής της μέγιστης θερμοκρασίας έως και την Πέμπτη 14/02.

kakokairia thermokrasies

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που δημοσιεύει η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, το διήμερο Τετάρτη – Πέμπτη θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, ιδίως για την Εύβοια, την ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου.

Και αυτό γιατί οι άνεμοι θα φτάσουν στο Αιγαίο ακόμα και τα 10 μποφόρ. Η «Χιόνη» αναμένεται να προκαλέσει πολύ μεγάλα προβλήματα στις θαλάσσιες μετακινήσεις. Το meteo, μάλιστα, προειδοποιεί ότι υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου.

Δείτε στους χάρτες πού θα φτάσουν και θα ξεπεράσουν οι άνεμοι τα 8 μποφόρ

MaxWind 1

MaxWind 2

Τέλος, βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης 13/02 θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, και το Αιγαίο.

Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο, το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης 13/02 θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Ο καιρός σε Κυκλάδες, Κρήτη την Τετάρτη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις στα ορεινά της κΡΉΤΗΣ.

Άνεμοι: Στα ανατολικά, νότιοι 4 με 6 και στα δυτικά βόρειοι 7 με 9 και από το απόγευμα τοπικά 10 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

{youtube}3bHLRO7Qb34{/youtube}

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*