6.000 κεραυνοί στο Ν. Αιγαίο την Κυριακή – Νάξος, Αμοργός και Σαντορίνη στις περιοχές με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

 
 
 

Η κακοκαιρία Ωκεανίς έχει προκαλέσει έντονα καιρικά φαινόμενα σε Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα κάτι που θα συνεχιστεί και την Δευτέρα.

Η Ωκεανίς έδειξε τη δόντια της και την Κυριακή που ήταν έντονη η ηλεκτρική δραστηριότητα στο Νότιο Αιγαίο, όπου έχουν καταγραφεί 6.000 κεραυνοί σύμφωνα με το δίκτυο ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

keravnoi 24 2 2019

Ακόμη σύμφωνα με το δίκτυο των αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα οκτώ μεγαλύτερα ημερήσια ύψη βροχής έως τις 16:30 το απόγευμα της Κυριακής είχαν καταγραφεί: στην Αμοργό (84 χιλιοστά), στη Νάξο (78), στο Κολυμπάρι Χανίων (70), στα Φαλάσαρνα Χανίων (68) και στη Σαντορίνη (48 χιλιοστά).

rain 24 2 2019

Ωκεανίς: Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Κρήτη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, μέχρι και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 25/02/2019 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα και πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι τα εντονότερα φαινόμενα για ακόμα μία φορά θα εντοπίζονται στα δυτικά κυρίως τμήματα της Κρήτης όπου θα πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί.

{youtube}AgAbCgRYlWs{/youtube}

Ο καιρός στις Κυκλάδες τη Δευτέρα (25-02-2019)

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ στα νησιά των Κυκλάδων τη Δευτέρα, θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα δυτικά βορειοανατολικοί 8 με 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

 

 

 

(Visited 22 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*