Ποιμαντική επίσκεψη κ. Δωροθέου Β’ στην Φολέγανδρο

 
 
 

Ύστερα από ένα δωδεκάωρο ταξίδι υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες, ο μητροπολίτης Σύρου-Φολεγάνδρου κ. Δωρόθεος Β’ έφτασε στο απομακρυσμένο νησί των Κυκλάδων και πραγματοποίησε ποιμαντικές επισκέψεις σε οικίες πιστών.

dorotheos folegandros febroyarios 2019 2

Στη συνέχεια, παρέστη σε συνεστίαση που οργανώθηκε προς τιμήν του από τα μέλη του Ναυτικού Ομίλου Φολεγάνδρου.

dorotheos folegandros febroyarios 2019 3
Επίσης, χοροστάτησε κατά τον Εσπερινό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χώρας, επί την τοπική εορτή της Παναγίας, της επιλεγόμενης «Μαρτιάτισσας», σε ανάμνηση θαυμαστής διασώσεως της νήσου από πειρατική επιδρομή τον 18ο αιώνα. Νωρίτερα, η ιερά εικόνα της Παναγίας είχε μεταφερθεί από το σπίτι του Πανηγυρά, στο οποίο παρέμεινε για ένα χρόνο, στον Ιερό Ναό από τον Πρωτοπρ. Παναγιώτη Μαρινάκη.

dorotheos folegandros febroyarios 2019 4
Στην ομιλία του προς τους συγκεντρωθέντες πιστούς, ο κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στα μηνύματα του Τριωδίου στη ζωή των ανθρώπων και τους κάλεσε να εγκολπωθούν την ταπείνωση του Τελώνη, την μετάνοια του ασώτως σπαταλήσαντος την περιουσία του νέου και να ακολουθήσουν το δρόμο της επιστροφής προς τον Θεό-Πατέρα και τον Παράδεισο.

dorotheos folegandros febroyarios 2019 5
Σήμερα το πρωί ο κ. Δωρόθεος Β’ ιερούργησε στον ίδιο Ναό με την παρουσία των μαθητών όλων των σχολείων κάθε εκπαιδευτικής βαθμίδας της Φολεγάνδρου.

 

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*