Να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα των μουσείων της Απειράνθου ζητά η “Νησιωτική Πολιτεία”

admin
28/05/2015 07:54
 
 
 

 

Επανέρχεται στο θέμα της μετακόμισης των μουσείων της Απειράνθου η παράταξη του Νίκου Μαϊτού “Νησιωτική πολιτεία” που εμμένει στα ερωτήματα της σχετικά με τη μεταφορά των μουσειακών εκθεμάτων.

Μάλιστα, ενώ παρατηρεί ότι η δημοτική αρχή επιβεβαίωσε την καταγγελία της παράταξης με την ανακοίνωση που εξέδωσε, την καλεί να φέρει το θέμα για συζήτηση προ ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση της Νησιωτικής Πολιτείας αναφέρει τα εξής: 

Η Δημοτική Αρχή με την ανακοίνωσή της, στις 21 Μαΐου επιβεβαίωσε η ίδια αυτό, που καταγγείλαμε, ότι δηλαδή Δήμαρχος και Πρόεδρος του ΝΟ.Π.Π.Α.Π.Π.Π.Α. «απεφάσισαν και διέταξαν» για τα εκθέματα των Απεραθίτικων Μουσείων, να μεταφερθούν εκεί που τους άρεσε, όπως τους άρεσε και όταν τους άρεσε… Άφησε όμως αναπάντητα όλα τα ερωτήματα, που της έθεσε η ΝΗΣΙΩΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ, με την ανακοίνωσή της στις 19 Μαΐου.

Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να μην υπεκφεύγει και να απαντήσει ξεκάθαρα στα ερωτήματα , που της έχουμε θέσει:

Α. Πώς αποφασίζουν αυθαίρετα να μεταφέρουν μουσειακά εκθέματα χωρίς να συμβουλεύονται τους ειδικούς ?

Β. Έχουν ενημερώσει το αρμόδιο Υπουργείο Πολιτισμού?

Γ. Ποια και πόσα είναι αυτά τα μουσειακά εκθέματα, που η ίδια η Δημοτική αρχή αποκαλεί «αξιόλογα» και που οπωσδήποτε αποτελούν δημοτική περιουσία ? ΄Εχουν καταγραφεί ? Ποια είναι η αξία τους ? Έχει γίνει ασφαλιστική εκτίμησή τους?

Δ. Πού και πώς τελικά θα τοποθετηθούν και κάτω από ποιες συνθήκες? Πως θα προστατεύονται?

Ε. Ποιοι είναι οι εργαζόμενοι σ’ αυτά, πού όπως διαβεβαιώνει η Δημοτική Αρχή θα διασφαλιστούν μέσω υπάρχουσας Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης ? Πως θα γίνει αυτό το «θαύμα» ? Ανακάλυψε η Δημοτική Αρχή κάποιο νόμιμο τρόπο?

Εμείς πάντως δε γνωρίζουμε να υπάρχει η δυνατότητα, ώστε δημοτικοί υπάλληλοι να τοποθετούνται  ή να μετατάσσονται σε Κοιν.Σ.Επ.

Καλούμε και πάλι ΑΜΕΣΑ το Δήμαρχο και το Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να φέρουν το θέμα για συζήτηση, προ ημερησίας διατάξεως, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και να μας ενημερώσουν πλήρως για το τι συμβαίνει στα Μουσεία αυτά, πως διασφαλίζεται  η υπάρχουσα εκεί δημοτική περιουσία και να μας εξηγήσουν τη νομιμότητα των ενεργειών τους στα θέματα του προσωπικού των Μουσείων.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*