Δικά τους γραμματόσημα δημιούργησαν τα παιδιά της Νάξου

admin
08/06/2015 14:29
 
 
 

Γραμματόσημα σε πρωτογενές φιλοτελικό χαρτί, με χρώματα που τους χορήγησαν τα ΕΛΤΑ, είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν δεκάδες παιδιά δημοτικών σχολείων της Νάξου, στη Φιλοτελική Έκθεση με τίτλο «Ημέρες Γραμματοσήμου στη Νάξο» η οποία έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σ.Φ.Ν. στο Φιλώτι, με συνδιοργανωτές τα ΕΛΤΑ και την Παιδική Λέσχη της «Βιβλιοθήκης Ανωμερίτη» του Συλλόγου Φιλωτιτών Νάξου.

Τα παιδιά, υπό τη διδασκαλία και την καθοδήγηση της καλλιτεχνικής υπεύθυνης των γραμματοσήμων ΕΛΤΑ, ζωγράφου – χαράκτριας Μυρσίνης Βαρδοπούλου (της οποίας τα πρωτότυπα σχέδια γραμματοσήμων κοσμούσαν την αίθουσα), ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους, με τον Δ/ντη Φιλοτελισμού των ΕΛΤΑ Γιώργο Ντζούρα να κάνει γνωστό πως το υλικό αυτό θα αξιολογηθεί και θα εκδοθεί σε προσεχείς σειρές των ΕΛΤΑ.

Επίσης, οι Ναξιώτες φιλοτελιστές, αλλά και όλοι όσοι βρέθηκαν στην έκθεση, τύπωσαν το «Προσωπικό Γραμματόσημο» τους, με το πρόσωπο τους πάνω σε φύλλα σειρών γραμματοσήμων.

Σημειώνεται ότι η εκπαιδευτική φιλοτελική έκθεση για παιδιά με διδακτική καθοδήγηση έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Φιλώτι και θα επαναληφθεί και σε άλλα μέρη της Ελλάδας και ιδιαίτερα στα νησιά, αφού τα στελέχη των ΕΛΤΑ την έκριναν απόλυτα επιτυχημένη.

Συμβολή στη γνώση

Την εκπαιδευτική αξία και τη συμβολή των γραμματοσήμων στη γνώση σημείωσε ο Γιώργος Ανωμερίτης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, για την οποία η φιλοτελική υπηρεσία των ΕΛΤΑ εξέδωσε ειδικό φάκελο με το λογότυπο «Σύλλογος Φιλωτιτών Νάξου – ΕΛΤΑ» και σφραγίδα με ημερομηνία.

Ο κ. Ανωμερίτης παρουσίασε στους φιλοτελιστές την προσωπική του θεματική συλλογή με καράβια κι αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο των ΕΛΤΑ Κωστή Μελαχροινό, εξέφρασε τα συγχαρητήριά του προς τα διευθυντικά στελέχη των ΕΛΤΑ για την πρωτότυπη δουλειά τους.

Στα εγκαίνια παρέστησαν και μίλησαν ο Περιφερειακός Δ/ντης Αιγαίου ΕΛΤΑ Σπύρος Τσιλιγιάννης, η κ. Βαρδοπούλου και ο κ. Ντζούρας.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*