Εκδήλωση στην Απείρανθο αφιερωμένη στα παραδοσιακά μονοπάτια

admin
09/06/2015 18:15
 
 
 
Ο Τάσος Αναστασίου & ο πρόεδρος του Συλλόγου Λογοθέτης Κρητικός

Με μεγάλο ενδιαφέρον οι παρευρισκόμενοι στο Πολιτιστικό Κέντρο Απεράθου, την Κυριακή 7 Ιουνίου στις 7:00 το βράδυ, παρακολούθησαν την εκδήλωση που οργάνωσε ο Α.Π.Σ. «Τα Φανάρια», αφιερωμένη στην ύπαιθρο της Ορεινής Νάξου και ειδικά στα παραδοσιακά μονοπάτια.

Ο ομιλητής ήταν ο Τάσος Αναστασίου, προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και το θέμα είχε τίτλο: «Διαβαίνοντας την απεραθίτικη ύπαιθρο μέσα από τις παλιές στράτες».

Αφού έκανε μια εισαγωγή στην ιστορική αξία των μονοπατιών και στη στενή σχέση τους με το φυσικό περιβάλλον όπως και στη χρησιμότητά τους για την τοπική κοινωνία, παρουσίασε με συνοδεία πλούσιου φωτογραφικού υλικού τα σηματοδοτημένα μονοπάτια καθώς και διάφορα αξιοθέατα όπως εκκλησίες, αγροικίες-μιτάτα που βρίσκονται κοντά τους.

 

Ο κ. Αναστασίου, ανέλυσε επίσης, το έργο που έχει γίνει σχετικά με την αξιοποίηση των μονοπατιών αναφερόμενος στην προσφορά κάποιων φορέων και ατόμων και επισήμανε τους κινδύνους που απειλούν τα μονοπάτια, τονίζοντας την ανάγκη άμεσης δράσης για τη σωτηρία τους. Ακολούθησε συζήτηση με το κοινό και εκφράστηκαν πολλές απόψεις για το θέμα. Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα-προσφορά του Συλλόγου από σπιτικά, όπως πάντα, εδέσματα.

Να σημειωθεί ότι θέμα σχετικό με τα μονοπάτια της Νάξου με συγγραφέα τον Τάσο Αναστασίου θα δημοσιευτεί μεταφρασμένο στα Αγγλικά, στο νέο τεύχος του περιοδικού my naxos που θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*