Σε ηλεκτρονικά και έντυπα ΜΜΕ της Ευρώπης οι ομορφιές των νησιών των Κυκλάδων

admin
12/06/2015 09:03
 
 
 

Ταξιδιωτικοί ρεπόρτερ και εκπρόσωποι τουριστικών πρακτορείων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες φιλοξενούνται το τελευταίο διάστημα σε νησιά των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δ/νσης Τουρισμού για την αποτελεσματικότερη προβολή της Περιφέρειας.

Βρετανοί, Ιταλοί, Τούρκοι, Εσθονοί και Ρώσοι δημοσιογράφοι, ταξιδιωτικοί συντάκτες και ταξιδιωτικοί πράκτορες επισκέφθηκαν νησιά των Κυκλάδων, προκειμένου να καταγράψουν εμπειρίες και να μοιραστούν τις θετικές εντυπώσεις τους με τους αναγνώστες και τους πελάτες τους.

 

Δημοσιογραφικά ταξίδια σε νησιά των Κυκλάδων 

Τη Σίφνο, τη Μήλο και τη Φολέγανδρο επισκέφθηκε ο δημοσιογράφος των Sunday Times της Μ. Βρετανίας Martin Hemming, ο οποίος στα κείμενα που δημοσίευσε στην έντυπη και την ηλεκτρονική έκδοση των Sunday Tiimes περιέγραψε την εμπειρία του από το ταξίδι του στα κυκλαδίτικα νησιά, παροτρύνοντας τους αναγνώστες να ακολουθήσουν το δικό του island hopping. 

Την Πάρο, την Αντίπαρο και τη Σύρο επισκέφθηκαν 7 Ιταλοί ταξιδιωτικοί συντάκτες από διάφορα έντυπα, μεταξύ των οποίων κι ένας φωτογράφος του National Geographic καθώς κι ένας συνεργάτης της UNESCO ο οποίος ενδιαφέρεται για τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της συγκεκριμένης δημοσιογραφικής αποστολής βρέθηκαν ο πολιτισμός, το φυσικό τοπίο και εν γένει το τουριστικό προϊόν των νησιών.

Τη Νάξο και την Αμοργό επισκέφθηκαν 2 Τούρκοι ταξιδιωτικοί συντάκτες, καθώς και ένας φωτογράφος, οι οποίοι αρθρογραφούν σε διάφορα ταξιδιωτικά έντυπα, ενώ 11 Εσθονοί τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν τη Μύκονο, σε συνεργασία με τον ΕΟΤ Σκανδιναβίας και την Aegean Airlines, με αφορμή την έναρξη των απευθείας πτήσεων της εν λόγω εταιρείας από το Ταλίν στην Αθήνα.

Αυτές τις μέρες 4 Τούρκοι ταξιδιωτικοί συντάκτες επισκέπτονται αυτές τις ημέρες την Πάρο, τη Μήλο και την Ίο για να ανακαλύψουν τις ομορφιές και ιδιαιτερότητες των νησιών και να τις παρουσιάσουν μέσω των ΜΜΕ με τα οποία συνεργάζονται, ενώ τέλος Ρώσος δημοσιογράφος που εξειδικεύεται στους ελληνικούς προορισμούς και αρθρογραφεί στο website www.greek.ru, πρόκειται να επισκεφθεί τη Νάξο, τις Μικρές Κυκλάδες και την Αμοργό στα μέσα Ιουνίου.

 

Τι δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού

«Βασικός μας στόχος είναι η εξωστρέφεια και η στοχευμένη προβολή των ιδιαιτεροτήτων και ομορφιών των νησιών της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων στις τουριστικές αγορές. Η φιλοξενία ξένων δημοσιογράφων και τουρ οπερέιτορς, παράλληλα με τις άλλες δράσεις μας, συμβάλλει με το βέλτιστο δυνατό τρόπο στην προώθηση του πολυσχιδούς τουριστικού προϊόντος που παρέχουν τα μεγαλύτερα και μικρότερα νησιά της Περιφέρειας μας» δήλωσε η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου, η οποία ευχαρίστησε τις συνεργαζόμενες δημοτικές αρχές και τους κατά τόπους επαγγελματίες για την άψογη συνεργασία και τη βοήθεια τους στην ομαλή διεξαγωγή των δημοσιογραφικών αποστολών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες.

Σημειώνεται ότι σχεδόν όλες οι παραπάνω δημοσιογραφικές αποστολές είναι αποτέλεσμα δράσεων που πραγματοποιήθηκαν  από το Τμήμα της Δ/νσης Τουρισμού στις εκθέσεις που πήρε μέρος η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, όπου οι δημοσιογράφοι επέλεγαν τους προορισμούς. «Στόχος μας είναι να μπορέσουμε να στείλουμε δημοσιογράφους σε όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου» ανέφερε η κ. Παπαβασιλειου, εκφράζοντας την ελπίδα να επιτευχθεί η συνεργασία  με το CNN, οι δημοσιογράφοι του οποίου θα επισκεφτούν οργανωμένα και στοχευμένα όλα τα νησιά της Περιφέρειας.

 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*