Τροπολογία για τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ

νυχτερινό τιμολόγιο ρεύματος
admin
19/06/2015 08:00
 
 
 

Τροπολογία για τη ρύθμιση οφειλών προς τη ΔΕΗ υπέγραψαν εννέα βουλευτές των «Ανεξάρτητων Ελλήνων».

Η προτεινόμενη ρύθμιση παρέχει τη δυνατότητα σε νοικοκυριά, αγρότες, επιχειρήσεις κ.λπ. να ανταποκριθούν στις οφειλές τους απέναντι στην ΔΕΗ, προχωρώντας σε διακανονισμό 100 δόσεων, ενώ μέχρι σήμερα η Επιχείρηση έκανε μόνο τρεις έως πέντε δόσεις.

Τα τελευταία χρόνια, οι αυξανόμενες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τη ΔΕΗ ξεπέρασαν τα 1,8 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αυξητική πορεία. Το πρόβλημα παραμένει έντονο σε όλη τη χώρα και τα ειδοποιητήρια διακοπής ρεύματος φτάνουν στα χέρια όλο και περισσότερων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, αφού χιλιάδες καταναλωτές, οι όποιοι βρίσκονται ήδη σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ, αδυνατούν να ανταποκριθούν.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νάξου Μιχάλης Τουλούπης, «με τη συγκεκριμένη ρύθμιση κερδισμένοι θα είναι η ελληνική κοινωνία, όσο και η ΔΕΗ και θα αποτελέσει μεγάλη ανάσα για όλους τους καταναλωτές, τους αγρότες αλλά και όλες τις επιχειρήσεις».

Η προτεινόμενη ρύθμιση έχει ως εξής:

«Κάθε έως σήμερα, οφειλή έναντι της Δ.Ε.Η. από ιδιώτες ή νομικές οντότητες, νομικά ή φυσικά πρόσωπα, δύναται να ρυθμιστεί μετά από σχετική αίτηση του οφειλέτη με έως εκατό (100) δόσεις, ενώ ο οφειλέτης δεν μπορεί να απευθυνθεί σε άλλο πάροχο ρεύματος, πλην της Δ.Ε.Η., που υποχρεούται άμεσα σε επανασύνδεση, εφόσον έχει διακοπεί η σύνδεση παροχής ρεύματος στον οφειλέτη.

Σε επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών άνω των πέντε εκατομμυρίων (5.000.000) ευρώ, το πιο πάνω όριο δόσεων δύναται να ξεπεραστεί με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Η.».

 

 

(Visited 11 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*