Πράσινοι-Αλληλεγγύη για τη διαπραγμάτευση: «Τέλεια απόφαση δεν θα υπάρξει»

admin
26/06/2015 06:23
 
 
 

Να κατανοήσουν ότι «οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα σημαδέψουν εκατομμύρια ανθρώπους, το μέλλον μιας χώρας αλλά και της Ευρώπης συνολικά», κάλεσαν τους Ευρωπαίους εταίρους και την ελληνική κυβέρνηση οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη.

«Τέλεια απόφαση εδώ που έχουμε φτάσει, δεν θα υπάρξει. Κανείς δεν θα πρέπει να νομίζει ότι θα νικήσει σε μια αντιπαράθεση μέχρι τέλους» επεσήμαναν οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη και πρόσθεσαν ότι «θα πρέπει να έχουμε το θάρρος να δούμε πώς φτάσαμε σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και τα λάθη που έγιναν από όλες τις πλευρές». Ωστόσο, προκειμένου να μην βαθύνει η κρίση, «χρειάζεται μια όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη συμφωνία, με περιθώρια βελτίωσης στο μέλλον» κατέληξαν οι Πράσινοι-Αλληλεγγύη.

Από την πλευρά του, ο συμπρόεδρος των Πράσινων-Αλληλεγγύη Νίκος Χρυσόγελος δήλωσε: «Εξαιτίας λαθών και της χώρας και της τρόικα («θεσμών») αντί να αντιμετωπιστεί η δημοσιονομική κρίση μετατράπηκε σε μια γενικευμένη οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Τώρα λύση ιδανική ή μαγική δεν υπάρχει. Χρειάζεται μια όσο το δυνατόν πιο ισορροπημένη συμφωνία όχι μόνο για τα δημοσιονομικά και τη ρευστότητα ή την αναδιάρθρωση του χρέους αλλά και για την αναζωογόνηση και αλλαγή της οικονομίας προς πράσινη κατεύθυνση, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, την αναδιάρθρωση του ΑΕΠ. Είναι θέμα επιβίωσης της χώρας μας μια αποτελεσματική στρατηγική μείωσης της φτώχειας και των ανισοτήτων, όχι απλώς παροχές επιδομάτων και ψίχουλων.

70 χρόνια μετά την έναρξη του Β’ Παγκόσμιου πολέμου χρειάζεται κουράγιο, αλλά και θάρρος ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα βοηθήσουν την Ευρώπη και όλες τις χώρες όχι μόνο να βγουν από την κρίση, αλλά και να προχωρήσουν σε ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Λάθος επιλογές κι αποφάσεις αυτή την κρίσιμη στιγμή θα πάνε την υπόθεση της Ευρώπης πίσω, ενώ σήμερα περισσότερο από ποτέ χρειαζόμαστε αποφασιστικά βήματα για οικονομική, κοινωνική, πολιτική και οικολογική ενοποίηση».

(Visited 12 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*