(VIDEO) Δημοτικό Συμβούλιο: Κανονικά θα λειτουργεί το νεκροταφείο Χίλιας Βρύσης

admin
17/07/2015 23:37
 
 
 
Ο Άγιος Χαράλαμπος και το κοιμητήριο στη Χίλια Βρύση

Εγκρίθηκε την Παρασκευή το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων το σχέδιο κανονισμού της λειτουργίας των κοιμητηρίων του δήμου, σύμφωνα με την απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.

Στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε το θέμα της κατάργησης κοιμητηρίων στο Χαλκί, στην περιοχή της Κορωνίδας Χίλια Βρύση, στον Άγιο Θαλέλλαιο καθώς και για το Καθολικό κοιμητήριο. 

Όπως σημείωσε τόσο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Φώτης Μαυρομάτης, όσο και ο εισηγητής των παραπάνω θεμάτων αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος, δεν πρόκειται τελικά να καταργηθεί το νεκροταφείο της Χίλιας Βρύσης, κάτι που είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Σε ότι αφορά τα κοιμητήρια στο Χαλκί, αυτά αποφασίστηκε να καταργηθούν, κάτι που συμφωνεί και η τοπική κοινότητα αφού είναι ανενεργά, όπως και το κοιμητήριο του Αγίου Θαλελλαίου για το οποίο έχει αποφανθεί το Συμβούλιο Επικρατείας, μετά από προσφυγή πολίτη, ότι είναι παράνομο. 

Για το Καθολικό κοιμητήριο όπως σημείωσε ο κ. Πρωτονοτάριος είναι διαφορετική η νομοθεσία που το διέπει αφού γι αυτό, ισχύει ειδικός κανονισμός. 

Δείτε το video με τη συζήτηση του θέματος:

{youtube}r-vueocXYhM{/youtube}

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*