VIDEO-ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η υποδοχή των Σύρων προσφύγων στη Νάξο (φώτος)

admin
24/07/2015 12:29
 
 
 

Σώοι και αβλαβής αφίχθησαν το πρωί στις 11:00 στη Νάξο οι 87 Σύριοι πρόσφυγες, προερχόμενοι από την Αμοργό

Με τέλειο συντονισμό, Λιμεναρχείο, Αστυνομία και Δήμος, υποδέχτηκαν τους μετανάστες στο “ΣΚΟΠΕΛΙΤΗ express” και με λεωφορεία του ΚΤΕΛ τους οδήγησαν στο χώρο του κλειστού Γυμναστηρίου Νάξου όπου θα φιλοξενηθούν για τις επόμενες ημέρες.

Το κλειστό ΔΑΚ, είχε φροντίσει το ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ και ο πρόεδρος του Γιάννης Τσολάκης, να είναι καθ’ όλα έτοιμο για να υποδεχτεί τους 86 (56 υπηκόους Συρίας -39 άνδρες και 17 γυναίκες που συνοδεύουν 27 παιδιά- και 3 άνδρες υπηκόους Ιράκ), μετανάστες οι οποίοι χωρίστηκαν σε ομάδες και περίμεναν υπομονετικά τις διαδικασίες προκειμένου να συντονιστούν τα πάντα για τη φιλοξενία τους.

Σε όλη τη διαδικασία, το παρών έδωσαν οι τοπικές αστυνομικές και λιμενικές αρχές, ο διοικητής του Νοσοκομείου Νάξου Βασίλης Ραπτάκης με γιατρούς και νοσηλευτές, οι πρόεδροι του ΝΟΠΠΑΠΠΠΑ Γιάννης Τσολάκης, του Λιμενικού Ταμείου Νίκος Σέργης, της Δημοτικής Κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης, ο επικεφαλής της παράταξης “Πολίτες για τα νησιά μας” Βασίλης Βρούτσης, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ιάκωβος Τσελέντης, η ομάδα Αλληλεγγύης που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό, καθώς και άλλοι εθελοντές για να στηρίξουν την προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη φιλοξενία των προσφύγων.  

Σε ότι αφορά τη διαμονή τους, η οποία όπως υπολογίζεται θα είναι περίπου για μία εβδομάδα, θα προσφέρονται 3 γεύματα. Το μεσημεριανό είναι προσφορά του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και το βραδινό από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων Δωδεκανήσου, το Korres Catering και το catering του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Ωστόσο βοήθεια προσφέρουν: η ΕΑΣ Νάξου, η Ένωση Ξενοδόχων, τα supermarket του νησιού, αλλά και πολύς κόσμος που σπεύδει να δείξει τη φιλοξενία του με διάφορους τρόπους. 

Όπως σημείωσε στο naxostimes.gr ο Διοικητής του Νοσοκομείου Βασίλης Ραπτάκης οι μετανάστες από μία πρώτη ιατρική εξέταση είναι καλά στην υγεία τους, πλην μίας νεαρής που έχει ενοχλήσεις στην κοιλιά και πυρετό και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. “Θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στους μετανάστες, αιματολογικές κ.λπ. ενώ θα υπάρχει μόνιμη βάρδια από το νοσοκομείο για οποιοδήποτε θέμα υγείας προκύψει”.

Έκκληση στον κόσμο της Νάξου απηύθυναν τόσο οι κ.κ. Τσολάκης, Τσελέντης και Σέργης, όσο και η ομάδα αλληλεγγύης, για βοήθεια και συμπαράσταση από τους πολίτες του νησιού, οι οποίοι μπορούν να πηγαίνουν τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και ρούχα στο χώρο του κλειστού.

Δείτε το βίντεο με την άφιξη των προσφύγων και δηλώσεις από τους εμπλεκόμενους με τη φιλοξενία τους φορείς: 

{youtube}p0qMJsqZohQ{/youtube}

(Visited 36 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*