Στο καμένο πευκοδάσος στη Ρόδο ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου

admin
24/07/2015 13:55
 
 
 

Τον τόπο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στην κεντρική Ρόδο, μεταξύ Λαέρμων και Απολλώνων, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο ασκών καθήκοντα Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και Γενικός Διευθυντής Δασών Αιγαίου Νίκος Θεοδωρίδης.

Ο κ. Θεοδωρίδης, από τη στιγμή που ενημερώθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ήταν σε συνεχή επαφή τόσο με το προσωπικό της δασικής υπηρεσίας, όσο και με την πυροσβεστική υπηρεσία που συντόνιζε την επιχείρηση κατάσβεσης με επίγεια και εναέρια μέσα.

Ο Γ.Γ. επιθεώρησε περιμετρικά τον χώρο και – σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – η καταστροφή στο δάσος (το οποίο ήταν σε φάση αναγέννησης), είναι μεγαλύτερη από ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Θεοδωρίδη, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι αναζωπυρώσεις και για τον λόγο αυτό, συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες μέρες.

Ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς και, ιδιαίτερα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τις ομάδες εθελοντών, τους υπαλλήλους της τοπικής αυτοδιοίκησης και της δασικής υπηρεσίας οι οποίοι έδρασαν με ταχύτητα και μεθοδικότητα.  

(Visited 16 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*