Παναγία της Τήνου: Παρηγοριά για χιλιάδες προσκυνητές

admin
24/08/2015 12:54
 
 
 

Στην Παναγία της Τήνου εναποθέτουν τις ελπίδες τους χιλιάδες προσκυνητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που καταφθάνουν καθημερινά στο ιερό νησί και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο περίπυστο Εικόνισμα της Παναγίας.

Σημειώνεται ότι το «φιλότιμο» που – προαιρετικά – ρίχνουν στο παγκάρι για το κερί τους οι προσκυνητές, καθώς και τα τιμαλφή αναθήματα που αυτοπροαίρετα προσφέρουν, αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανταποδίδονται προς τον λαό του Θεού στην Τήνο, αλλά και πανελληνίως, για την πραγματοποίηση του μεγάλου κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου που επιτελεί το Ιερό Ίδρυμα της Ευαγγελίστριας από της συστάσεώς του μέχρι σήμερα.

Ανάμεσα στους προσκυνητές ήταν και ο καταγόμενος εξ Άνδρου (από το χωριό Στραπουργιές) Γερουσιαστής των ΗΠΑ Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος κάθε χρόνο πραγματοποιεί προσκύνημα μεταφέροντας στον Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου Δωρόθεο Β’ τον σεβασμό και την αγάπη των ομογενών της Αμερικής προς το ιερό Εικόνισμα αλλά και την αναγνώριση του μεγάλου έργου που προσφέρει το Ιερό Ίδρυμα.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα υποδοχής ο κ. Ραπτάκης συναντήθηκε με τον δήμαρχο Τήνου με τον οποίον αντάλλαξαν απόψεις για διάφορα θέματα που γενικότερα σήμερα απασχολούν τον τόπο, παρόντων του Αρχιερατικού Επιτρόπου της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, του Γ.Γ. της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγέλου Καλογήρου και του Λιμενάρχη Τήνου, Υποπλοιάρχου ΛΣ Βασιλείου Αποστολόπουλου.

(Πηγή: Ι.Μ. Σύρου)

(Visited 73 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*