1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A

admin
26/10/2015 21:16
 
 
 

Η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος και εκτελεστική αντιπρόεδρος της Αναπτυξιακής εταιρείας «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ» ΑΕ ΠΝΑ Χαρούλα Γιασιράνη εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νότιου Αιγαίου στην 1η συνεδρίαση της ΕπιτροπήςΠαρακολούθησης του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020 που έγινε στη Λευκωσία.

Τις άλλες (δύο επιλέξιμες για το Πρόγραμμα) Περιφέρειες Βόρειου Αιγαίου και Κρήτης εκπροσώπησαν η περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου και ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, αντίστοιχα. Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής έκαναν οι Συμπρόεδροι Γιώργος Γεωργίου (Γεν. Δ/ντης Γενικής Δ/νσης ΕΠΣΑ, από κυπριακής πλευράς) και Αγγελική Μπουζιάνη (Ειδική Σύμβουλος της Ειδικής Γραμματείας ΕΣΠΑ και Ταμείου Συνοχής, από ελληνικής πλευράς).

Το Πρόγραμμα εισηγήθηκε ο προϊστάμενος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκή Εδαφική Συνεργασία» INTERREG Γιώργος Εμμανουήλ, ενώ την αναλυτική παρουσίαση των νέων προσκλήσεων, τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής .

Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η τροποποίηση του Προγράμματος Ελλάδα-Τουρκία και Κύπρος-Τουρκία, αδιάθετοι πόροι του οποίου ενσωματώνονται στο Πρόγραμμα Ελλάδα-Κύπρος και θα απορροφηθούν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού. Για το τρέχον έτος θα διατεθούν 900.000 ευρώ, ενώ ανάλογες κατανομές θα γίνουν και τα επόμενα έτη, μέχρι τη λήξη του προγράμματος.

Η κ. Γιασιράνη, στην τοποθέτηση της, εξέφρασε τη διαπίστωση ότι το προαναφερόμενο ποσό είναι ελάχιστο για ένα τόσο μεγάλο ζήτημα και ζήτησε οι επόμενες κατανομές να είναι μεγαλύτερες. Τέλος πρότεινε στα μέλη της Επιτροπής Παρακολούθησης, η συνεδρίαση του επόμενου εξαμήνου να πραγματοποιηθεί στη Ρόδο, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*