Πλήρης ανακατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Newsroom
10/03/2021 15:31
 
 
 

Τη συντήρηση των κτιριακών εγκαταστάσεων και των υπαίθριων χώρων του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ερμούπολης θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας ενέκρινε χθες τη σύναψη Διαβαθμιδικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης για την πραγματοποίηση του έργου «Επισκευές – Συντηρήσεις σε σχολικά κτίρια Δήμου Σύρου – Ερμούπολης (Γ’ Φάση)».

Σκοπός του έργου είναι η πλήρης αποκατάσταση των φθορών του προαναφερόμενου σχολικού συγκροτήματος, για τη διασφάλιση της λειτουργικότητας και ασφάλειας των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Στις προβλεπόμενες εργασίες συμπεριλαμβάνεται και η αντικατάσταση των υαλοπινάκων της πρόσοψης, προκειμένου να μηδενιστούν τα σημαντικά προβλήματα που υπάρχουν και τα οποία δημιουργούν αφόρητες συνθήκες για τους καθηγητές και τους μαθητές.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 240.000€ και καλύπτεται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Εκτός από την χρηματοδότηση του έργου, η Περιφέρεια αναλαμβάνει την υποχρέωση:

*Εκπόνησης της μελέτης του έργου από τις Τεχνικές της Υπηρεσίες, δημοπράτησής του και υπογραφής της σχετικής σύμβασης

*Συμμετοχής, με δυο εκπροσώπους της, στην Επιτροπή Παρακολούθησης της Εφαρμογής της σύμβασης.

Αναφερόμενος στην υλοποίηση του έργου, ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης δήλωσε: «Στο πλαίσιο υλοποίησης του μεγάλου έργου “Συντηρήσεις – Επισκευές χώρων αθλοπαιδιών και αθλητικών εγκαταστάσεων ΠΕ Κυκλάδων” εντάσσεται και η ανακατασκευή του 6ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο κατά γενική ομολογία παρουσιάζει μεγάλα λειτουργικά προβλήματα. Θεωρώ ότι οι παρεμβάσεις συντήρησης και κατασκευής σχολικών κτιρίων που έχουμε πραγματοποιήσει είναι από τα σημαντικότερα αναπτυξιακά έργα της θητείας μας. Η νεολαία ήταν και παραμένει στις προτεραιότητές μας».

(Visited 53 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*