Ο Δημήτρης Καπούνης στον Real FM για τις τιμές των αμνοεριφίων το Πάσχα και τους απαιτούμενους ελέγχους

Newsroom
17/04/2024 22:18
 
 
 

 

Ανησυχίες και προβληματισμοί για την αγορά αμνοεριφίων το Πάσχα: Η ανάγκη για ελέγχους και λογικές τιμές

Σε μια συνέντευξη στην εκπομπή των Αναστασίας Γιάμαλη και Γιώργου Παγάνη στον Real FM 97,8, ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, εξέφρασε την ανησυχία του για την αναμενόμενη κατάσταση στην αγορά των αρνιών και των κατσικιών το Πάσχα.

«Κατά τον Ορθόδοξο Πάσχα, εκτιμώ πως θα υπάρξει μια σχετική έλλειψη στην αγορά», ανέφερε αρχικά ο κ. Καπούνης. «Αν δεν υπάρξει αυτή η έλλειψη, σημαίνει πως θα έχουν ελληνοποιηθεί πάρα πολλά ζώα. Υπάρχουν αναφορές για εισαγωγές ζώντων ζώων, των προελεύσεων των οποίων δεν μπορούμε να επαληθεύσουμε, παραμένουν για μικρό διάστημα σε στάβλους και μάντρες, και έπειτα πωλούνται ως ελληνικά. Η Πολιτεία πρέπει να επιβάλει αυστηρούς ελέγχους σε αυτό το θέμα».

Όσον αφορά τις τιμές, ο κ. Καπούνης αναφέρθηκε σε πιθανές εξελίξεις: «Ακούμε ότι το κατσίκι και το αρνί θα μπουν στο ‘Καλάθι του Πάσχα’. Αν μπουν στα 10 ευρώ όπως πέρυσι στα σούπερ μάρκετ, αυτό θα ήταν θετικό. Ωστόσο, πέρυσι στα συνοικιακά κρεοπωλεία τα είδαμε στα 14 και 15 ευρώ. Προβλέπω ότι το κατσίκι δεν θα πωληθεί στον κτηνοτρόφο πάνω από 6,70 ευρώ χωρίς ΦΠΑ. Το αρνί θα είναι ακόμα πιο κάτω. Με ΦΠΑ και έξοδα σφαγείου, το πολύ θα φτάσει τα 8,7 ευρώ».

Ο κ. Καπούνης επίσης πρότεινε λύσεις για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης: «Εάν είχαμε εμείς ρόλο στα πράγματα, θα καθιερώναμε πάγια τιμή στα 7 ή 8 ευρώ στον κτηνοτρόφο. Μαζί με τον ΦΠΑ και τα έξοδα σφαγείου, το πολύ θα πήγαινε στα 10 ευρώ και θα πωλούνταν στα 11-12, για να βγάλει κέρδος και ο κρεοπώλης. Η Ε.Α.Σ. Νάξου κινείται για να πιστοποιήσει το κατσίκι της Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων και της Αμοργού ως προϊόν Π.Ο.Π., ώστε να δώσει στον καταναλωτή την ασφάλεια για την ποιότητα του προϊόντος που αγοράζει».

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 384 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*