Αγωνία στους αγρότες της Νάξου για τη λειψυδρία και την παραγωγή πατάτας – Ζητούν επειγόντως λύσεις (video)

patata
Newsroom
14/05/2024 16:38
 
 
 

 

Καταγγέλθηκαν και τα παράνομα «βαπτίσματα» πατάτας Νάξου, που πλήττουν την αγοραστική αξιοπιστία και ζημιώνουν τους τοπικούς παραγωγούς

Για μία ακόμη φορά, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στην εκπομπή «Action Τώρα» του Action 24, ζήτησε τη στήριξη της Πολιτείας για την επίλυση του τεράστιου προβλήματος λειψυδρίας που αντιμετωπίζει η Νάξος.

Ο Ναξιώτης πατατοπαραγωγός και Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαλανάδου, Στέλιος Βαθρακοκοίλης, επεσήμανε την ανάγκη για νερό, καθώς η παραγωγή πατάτας Νάξου έχει σημαντικά μειωθεί λόγω της δυσκολίας στην άρδευση με καθαρό νερό, χρησιμοποιώντας αντ’ αυτού αλμυρό νερό με υψηλή αγωγιμότητα.

Οι δυσκολίες αυτές επιδεινώνονται από την έλλειψη κατάλληλων υποδομών, όπως το ανέγερση φράγματος Τσικαλαριού, το οποίο θα βελτίωνε την κατάσταση της άρδευσης, και την έλλειψη τριτοβάθμιας επεξεργασίας στον βιολογικό καθαρισμό, που θα επέτρεπε την ανακύκλωση του νερού. Ο κ. Καπούνης τόνισε την ανάγκη για σοβαρές μελέτες και ενέργειες από την πλευρά της κυβέρνησης για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής στο νησί, καθώς οι τοπικοί παραγωγοί αντιμετωπίζουν αυξανόμενες δυσκολίες.

Παράλληλα, καταγγέλθηκαν τα παράνομα «βαπτίσματα» πατάτας Νάξου, που πλήττουν την αγοραστική αξιοπιστία και ζημιώνουν τους τοπικούς παραγωγούς, ενώ σημειώθηκε η ανάγκη για αυστηρότερους ελέγχους στην αγορά. Η συνέντευξη έκλεισε με σχόλια για την επιβάρυνση του κόστους παραγωγής λόγω της μειωμένης παραγωγής και τις συνέπειες αυτών στην τιμή της πατάτας Νάξου στην αγορά, η οποία προβλέπεται να είναι υψηλότερη.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.118 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*