Συνάντηση της Ε.Α.Σ. Νάξου με τις υποψήφιες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ολυμπία Τελιγιορίδου και Κατερίνα Γιαννακά

Newsroom
30/05/2024 18:25
 
 
 

Επί τάπητος τα θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου

Συνάντηση με τη διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου είχαν σήμερα, στο πλαίσιο επίσκεψής τους στη Νάξο, οι υποψήφιες ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Κατερίνα Γιαννακά.

Τα δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υποδέχθηκαν, στα κεντρικά γραφεία της Ε.Α.Σ., ο πρόεδρος, Δημήτρης Καπούνης, τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και οι Διευθυντές της εταιρείας.

Η συζήτηση που ακολούθησε πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα. Αρχικά, ο Δημήτρης Καπούνης ενημέρωσε τις κ.κ. Τελιγιορίδου (η οποία, υπενθυμίζεται, ήταν υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Γιαννακά, για τα προϊόντα και τα επενδυτικά σχέδια της Ένωσης.

Αναφορά, ωστόσο, έγινε στη συνέχεια και σε πολύ σημαντικά θέματα που απασχολούν τον αγροτοκτηνοτροφικό κόσμο της Νάξου, όπως το ζήτημα της λειψυδρίας. Επισήμαναν το γεγονός ότι εδώ και 15 ολόκληρα χρόνια δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί το φράγμα του Τσικαλαριού, παρότι έχει δημοπρατηθεί. Τονίστηκε, παράλληλα, η ανάγκη να προστεθεί τριτοβάθμια επεξεργασία λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού του Δήμου Νάξου, προκειμένου να αξιοποιούνται για την άρδευση.

Επιπλέον, ο Δημήτρης Καπούνης επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί σημαντικά λόγω της ακρίβειας. Επίσης, ανέφερε την ανάγκη αυστηροποίησης των ελέγχων για την προστασία των Π.Ο.Π. και Π.Γ.Ε. προϊόντων από τα παράνομα «βαπτίσματα», τα οποία βλάπτουν τόσο τα προϊόντα όσο και τους παραγωγούς.

Ας σημειωθεί ότι τα στελέχη της Ε.Α.Σ. Νάξου παρέδωσαν στις κ.κ. Τελιγιορίδου και Γιαννακά υπόμνημα που περιείχε τα ζητήματα που συζητήθηκαν.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 106 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*