Σε έξι κανάλια η 15η Γιορτή πατάτας Νάξου με διαμαρτυρίες για τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα (video)

Newsroom
07/09/2024 01:49
 
 
 

 

Ξεκίνησε την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου η Γιορτή της πατάτας Νάξου, η οποία διοργανώνεται από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου και θα διαρκέσει έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Φέτος, στην 15η διοργάνωσή της, η εκδήλωση έχει τον χαρακτήρα διαμαρτυρίας για τα πολυάριθμα και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της χώρας, όπως η παρατεταμένη ξηρασία, το αυξημένο κόστος παραγωγής και η λειψυδρία. Στην εκδήλωση συμμετέχουν εκπρόσωποι της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘΕΑΣ) και άλλων αγροτικών συνεταιρισμών από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα προτείνουν λύσεις για τα προβλήματα αυτά.

Σήμερα, έξι τηλεοπτικές εκπομπές συνδέθηκαν ζωντανά με τη Νάξο για να καλύψουν τη 15η Γιορτή πατάτας. Στην κάμερα μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΑΣ Νάξου, Δημήτρης Καπούνης, ο ηθοποιός και βουλευτής Σπύρος Μπιμπίλας, ο Πρόεδρος της ΕΘΕΑΣ, Παύλος Σατολιάς, ο πρόεδρος της Παναιγιάλειας Ένωσης Συνεταιρισμών, Θανάσης Σωτηρόπουλος, και ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων και Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας, Γιώργος Βαϊόπουλος. Όλοι αναφέρθηκαν στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον πρωτογενή τομέα της Ελλάδας.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας δεσμεύθηκε, σε ζωντανή σύνδεση στην εκπομπή «Summer’s Cool» του ΣΚΑΪ, ότι θα αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων της Νάξου στη βουλή.

Στις περισσότερες ζωντανές συνδέσεις, τις πληροφορίες μετέδωσε ο παρουσιαστής  Χρήστος Νέζος, ενώ υπέροχα πιάτα με «πρωταγωνίστρια» την πατάτα Νάξου μαγείρεψε ο καταξιωμένος σεφ Χρήστος Μπάρκας.

OPEN: Ώρα Ελλάδας

Κοινωνία Ώρα Mega (Mega)

Σήμερα (ΣΚΑΪ):

Action Τώρα (Action 24)

News Room (ERT News)

Summer’s Cool (ΣΚΑΪ)

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

(Visited 403 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*