Κάλεσμα σε συγκέντρωση αγροτών στη Νάξο την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου

Newsroom
17/12/2025 23:44
 
 
 

Ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Μελισσοκόμων Νάξου

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς της Νάξου η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, Κτηνοτρόφων, Μελισσοκόμων Νάξου, με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας στο νησί.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση – κάλεσμα της Επιτροπής, η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στην πλατεία Μανδηλαρά, στην παραλία της Χώρας Νάξου, στο πλαίσιο των πανελλαδικών αγροτικών κινητοποιήσεων και του αγωνιστικού πλαισίου της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων.

Η Επιτροπή τονίζει ότι ο πρωτογενής τομέας στη Νάξο βρίσκεται αντιμέτωπος με υψηλό κόστος παραγωγής, φορολογικές επιβαρύνσεις, προβλήματα στη διαχείριση των υδατικών πόρων και ελλείψεις σε υποδομές και υπηρεσίες, καλώντας σωματεία, φορείς και εργαζόμενους του νησιού να στηρίξουν τη συγκέντρωση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της Επιτροπής Αγώνα Αγροτών – Κτηνοτρόφων – Μελισσοκόμων Νάξου

Αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοκόμοι, αλιείς της Νάξου. Ήρθε η ώρα για δράση.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας Παρασκευή 19, Δεκεμβρίου και ώρα 11 το πρωί στην πλατεία Μανδηλαρά παραλία Χώρας Νάξου

Στο αγωνιστικό πλαίσιο της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων ενώνουμε κι εμείς τις φωνές μας με τους αγωνιζόμενους αγρότες σε όλη τη χώρα.

Απαιτούμε:
– Μείωση στο κόστος παραγωγής καύσιμα ρεύμα ζωοτροφές εφόδια
– Ελάφρυνση της φορολογίας και μείωση του ΦΠΑ
– Βοήθεια και στήριξη στους μικρούς , φτωχούς αγρότες που ξεκληρίζονται από τους μεγάλους ομίλους

Ειδικά εδώ στη Νάξο και επειδή ο πρωτογενής τομέας λαθροβιώνει μέσα σε μια ιδιαίτερη και δύσκολη πραγματικότητα ζητάμε την:
– Ορθολογική και ισόρροπη Διαχείριση των υδάτινων αποθεμάτων με έμφαση στην αξιοποίηση των λυμάτων του βιολογικού και έργα εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα  για παράδειγμα (μικρά φράγματα ανάσχεσης και αποκατάσταση των αναβαθμίδων στην ορεινή Νάξο)
– Ενίσχυση και μείωση του κόστους μεταφοράς (μεταφορικό ισοδύναμο που να λειτουργεί και να είναι πραγματικά επιβοηθητικό)
– Επαρκή στελέχωση των υπηρεσιών του αγροτοκτηνοτροφικού τμήματος στο νησί
– Υποδομές που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής όλων των κατοίκων
– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές
– Δωρεάν δημόσια παιδεία και υγεία
– Ζωή δουλειά και αξιοπρεπές εισόδημα για αγρότες και εργαζόμενους

Αυτή η πολιτική δεν πάει άλλο. Σκάνδαλα όπως αυτό του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν αποτελούν εξαίρεση αλλά τον κανόνα. Είναι ο τρόπος διαχείρισης από την πολιτική και οικονομική εξουσία για να πλουτίζουν μια χούφτα βιομήχανοι τραπεζίτες εφοπλιστές εργολάβοι και κάθε καρυδιάς τοπικοί κομματικοί παράγοντες.

Καλούμε σωματεία φορείς εργαζόμενους του νησιού την Παρασκευή 19/12 στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας για να στηρίξουμε τις αγροτικές κινητοποιήσεις – Γιατί όλοι μαζί μπορούμε.

Μπλόκο στη φτώχεια και τον αφανισμό
Αγώνας για την αξιοπρέπεια και το μέλλον του τόπου.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 281 times, 1 visits today)
Latest Post