ΕΑΣ Νάξου: Συμμετέχει σε σεμινάριο με τίτλο «Tα πάντα για την πατάτα»

patata naxou 02
Newsroom
29/10/2021 12:49
 
 
 

 

Την έναρξη των εγγραφών για το σεμινάριο «Τα πάντα για την πατάτα» ανακοίνωσε το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας.

Στο σεμινάριο συμμετέχει η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, η οποία είναι υπεύθυνη για την παραγωγή και τυποποίηση της ονομαστής και πιστοποιημένης Πατάτας Νάξου Π.Γ.Ε.

Το σεμινάριο – το οποίο απευθύνεται σε παραγωγούς και εμπόρους πατάτας, σε όσους δραστηριοποιούνται στον κλάδο της εστίασης, αλλά και στους φίλους της πατάτας – θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στο χρονικό διάστημα από 8 έως 18 Νοεμβρίου και θα έχει διάρκεια 12 διδακτικές ώρες. Σκοπός του είναι οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν σφαιρική γνώση για το σύνολο των ενεργειών και διαδικασιών που απαιτούνται για την καλλιέργεια της πατάτας και την εμπορική αξιοποίησή της.

Η εγγραφή είναι απαραίτητη και το κόστος συμμετοχής είναι 40 ευρώ. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν:

*τηλεφωνικά στο 27210-25700,

*μέσω e-mail στο info@kaem.gr, www.kaem.gr/seminars/ και

*στο Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Δευτέρα 8/11 18:00-21:00
Χαρακτηριστικά και φυσιολογία, Μαρίνα Γρατσία, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου
Βοτανικά χαρακτηριστικά & φυσιολογία, εδαφοκλιματικές απαιτήσεις, άρδευση, λίπανση και φυτοπροστασία.

Πέμπτη 11/11 18:00-21:00
Καλλιεργητικές φροντίδες, Μιχαήλ Βερνίκος, Γεωπόνος Ε.Α.Σ. Νάξου
Φύτευση, συγκομιδή και μετασυλλεκτικοί χειρισμοί (πατάτας και πατατοσπόρου)

Δευτέρα 15/11 18:00-21:00
Εμπορία και προώθηση της πατάτας, Εβίτα Γκαντίνα, Ηλίας Καλφακάκος
Σύγχρονες πρακτικές προώθησης της λιανικής πώλησης και στρατηγικές αξιοποίησης των κοινωνικών μέσων για την προώθηση της πατάτας στο πλαίσιο του χονδρικού εμπορίου.

Πέμπτη 18/11 18:00-21:00
Γαστρονομική αξία, Δημήτρης Τσουτσουλάκης
Ανάδειξη της γαστρονομικής αξίας της πατάτας και σύνδεσή της με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά.

Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας

To Kέντρο Αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας είναι μια πρωτοβουλία του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου για την δημιουργία καιτην ανάπτυξη βιώσιμων επιχειρήσεων στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας στη Μεσσηνία.

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας υλοποιείται σε συνεργασία με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή, είναι υπό την αιγίδα της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων (Ετ.Α.Π) και την υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας. To Kέντρο Αγροδιατροφικής επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στη Μεσσηνία.

Οι υπηρεσίες που προσφέρει στην τοπική κοινωνία στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα εφαρμογής παραγωγικών διαδικασιών και υπηρεσιών, καθώς και στην αθροιστική εμπειρία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στον τομέα της Βιωματικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας προσφέρει επίσης συμβουλευτική ίδρυσης νέας και ανάπτυξη υπάρχουσας επιχείρησης.

Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

Η Ε.Α.Σ. Νάξου, με κορυφαίο της προϊόν την παραδοσιακή Γραβιέρα Νάξου Π.Ο.Π., ιδρύθηκε το 1926 και, από τότε έως και σήμερα, διαδραματίζει, με τη λειτουργία και την πολυποίκιλη δράση της και πάντοτε μέσω της συνεταιριστικής ιδέας, ρόλο πρωταγωνιστικό στο να αναπτυχθούν η αγροτική παραγωγή και η οικονομία του τόπου μας, ενώ παράλληλα στηρίζει, έμπρακτα και με πολλούς τρόπους, τον αγρότη.

Στην πορεία της μέσα στον χρόνο, η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει κατακτήσει αρκετές διακρίσεις και βραβεύσεις, με κορυφαίες το Χρυσό Βραβείο Γεύσης στην Ελλάδα και τα δύο Αστέρια στον Διαγωνισμό Ανώτερης γεύσης στο Ινστιτούτο iTQi των Βρυξελλών (2015, 2016, 2018).

Τέλος, εκτός από την έντονη εμπορική της δραστηριότητα η Ε.Α.Σ. Νάξου έχει να επιδείξει και σπουδαίο κοινωνικό έργο.

(Visited 172 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*