Γ. Βλασερός: «Στόχος όλων μας θα πρέπει είναι η στήριξη των διαβητικών στα απομακρυσμένα νησιά μας»

Newsroom
14/11/2022 12:46
 
 
 

Ο Γιάννης Βλασερός Αναπλ. Γραμματέας του Τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα διαβήτη ανέφερε τα εξής:

«Η 14η Νοεμβρίου είναι η μέρα που όλοι μας πρέπει να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας στους συνανθρώπους μας που πάσχουν από διαβήτη. Η ζωή με τον διαβήτη μπορεί να επηρεάσει πολλές και διαφορετικές εκφάνσεις της καθημερινότητας των ατόμων που πάσχουν από τη νόσο επηρεάζοντας την ποιότητα της ζωής τους. Στα νησιά μας, και ιδιαίτερα στα πιο μικρά και απομακρυσμένα, οι διαβητικοί δεν είναι αυτονόητο ότι έχουν πάντα πρόσβαση στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στην αναγκαία ιατρική φροντίδα που χρειάζονται για να έχουν υπό έλεγχο τον διαβήτη και να αποφύγουν τυχόν επιπλοκές της νόσου».

Και πρόσθεσε ότι: «Σε μία χώρα που διανύει χρόνια οικονομικής κρίσης, με ελάχιστες  υποστηρικτικές δομές φροντίδας και υποστήριξης των ατόμων που πάσχουν από χρόνιες νόσους και με ένα σύστημα υγείας που δεν δύναται να προσφέρει υψηλού επιπέδου υγειονομικές υπηρεσίες σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας , όπως είναι οι νησιωτικές, είναι σίγουρο ότι οι διαβητικοί και άλλοι χρόνιοι πάσχοντες δεν απολαμβάνουν ίσα δικαιώματα με τους υπόλοιπους συμπολίτες μας. Δυστυχώς, όμως, ο κάθε διαβητικός έχει ανάγκη να βρίσκεται κοντά σε ιατρική μονάδα και ειδικούς που μπορούν να τον βοηθήσουν με τη πάθησή του.

Υπό αυτές τις δύσκολες συγκυρίες, λοιπόν, στόχος όλων μας θα πρέπει είναι η ανακούφιση, η στήριξη και η ενίσχυση των ακριτικών – μικρών νησιών της χώρας και των διαβητικών αλλά και χρονίως πασχόντων κατοίκων τους».

(Visited 153 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*