«Παρά θίν αλός»: Στα παιδιά, στους γονείς και… στον Δάσκαλό τους

Newsroom
27/05/2023 10:05
 
 
 

 

Του Κωνσταντίνου Σκαρβέλη

Το 12ο Φεστιβάλ Θεάτρου «Παρά θίν αλός» με τον Χρήστο Ζέλα και τις πολυπληθείς ομάδες του, μας έριξε στα «βαθιά» της πολιτιστικής θάλασσας.

Σε μία περιήγηση, στον Κόσμο της Ζωής, και με ξεναγούς τους «μικρούς» ερμηνευτές, μας παρέσυραν σε μία περιπέτεια εσωτερικής, κυρίως, διερεύνησης.

Τα νέα αυτά παιδιά – πρωταγωνιστές μας έφεραν, με τον αυθορμητισμό τους και την ειλικρίνειά τους, σ’επαφή με θέματα, τόσο σημαντικά, που εμείς, οι ενήλικες, προτιμάμε να τα απωθούμε στο υποσυνείδητό μας και στο χρονοντούλαπο της μνήμης – λήθης μας.

Με μία πλήρως επιτυχημένη διδασκαλία, σκηνοθεσία και σκηνογραφία, που έδωσε πνοή στις αφηγήσεις των συγγραφέων, τα παιδιά αυτά, τα παιδιά μας, αποδεικνύουν ότι αρκεί να τα ακούμε και να μιλούμε μαζί τους για να ανακαλύψουμε ότι οι πιο μικροί άνθρωποι έχουν τις απαντήσεις στα μεγαλύτερα ερωτήματα.

Μακάρι, αυτές οι παραστάσεις να διευρύνουν τους πνευματικούς και ψυχικούς μας ορίζοντες.
Η ομάδα του «Παρά θίν αλός», για άλλη μια φορά, και φέτος, διέπραξε έναν ΆΘΛΟ, επέτυχε ένα ΘΑΥΜΑ.
Σας ευχαριστούμε, εμείς, οι απλοί ακροατές – θεατές σας.

Κωνσταντίνος Σκαρβέλης, Κλινικός ψυχολόγος

(Visited 218 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.