Οι κοινωνικοί αγώνες συνεχίζονται

ΣΥΡΙΖΑ ΝΕΑ ΜΕΛΗ
Newsroom
29/06/2023 01:12
 
 
 

 

•Της Κατερίνας Γιαννακά
μέλους της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ
Περιφέρειας Ν. Αιγαίου-Κυκλάδες

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, στις εκλογές του Μάη και του Ιούνη έδωσε το δικό του αγώνα, έντιμο, καθαρό, μονομέτωπο, ενάντια στη δεξιά, σε ιδιαίτερα δυσμενείς πολιτικές συνθήκες, έχοντας απέναντί του τον πανίσχυρο μηχανισμό του καθεστώτος, το σύστημα της διαπλοκής, τα οικονομικά συμφέροντα, το βαθύ κράτος και το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο, κυρίαρχο στον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων της ελάσσονος αντιπολίτευσης και τον Πρόεδρό μας, Αλέξη Τσίπρα κύριο πολιτικό τους στόχο καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο.

Αναμφισβήτητα κάναμε λάθη, δεν δώσαμε καθαρά το πολιτικό μας όραμα, το πολιτικό μας στίγμα, δεν επικοινωνήσαμε επαρκώς το φιλολαϊκό και πλήρως κοστολογημένο κυβερνητικό πρόγραμμά μας.
Η ήττα δεν είναι απλή, έχει ιδεολογικά χαρακτηριστικά για τις προοδευτικές δυνάμεις της χώρας. Το αποτέλεσμα των εκλογών, αποτυπώνει φαινόμενα συντηρητικοποίησης της κοινωνίας, αποτέλεσμα κοινωνικών διεργασιών, που ανάγονται στα μνημόνια, στη βαθιά οικονομική κρίση, στην πανδημία, στη μαύρη προπαγάνδα, αλλά και στην επιδοματική πολιτική, που έκανε σημαία της η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για πρώτη φορά στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης οι δυνάμεις της συντήρησης, της δεξιάς και της ακροδεξιάς, πέτυχαν τόσο υψηλά ποσοστά. Το πιο οδυνηρό όμως γεγονός είναι η είσοδος στη Βουλή του νεοναζιστικού μορφώματος, με άλλο μεν μανδύα, αλλά είναι σαφές ποιος κρύβεται πίσω από αυτό.
Η ευθύνη γι αυτή την εξέλιξη ανήκει αποκλειστικά στο κόμμα και την κυβέρνηση του Μητσοτάκη, που με τα νομικίστικα τερτίπια της και την τακτική που ακολούθησε, αντί να το αποκλείσει από τη Βουλή, το γιγάντωσε. Δεν θα αργήσει όμως να εισπράξει τα επίχειρα αυτής της μικροκομματικής επικίνδυνης πολιτικής της.

Το εκλογικό αποτέλεσμα στις Κυκλάδες ήταν επίσης αρνητικό, παρά το γεγονός ότι στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αναδείχτηκαν έντονα προβλήματα, που είναι εκρηκτικά, όπως το υγειονομικό, το «μεταφορικό ισοδύναμο» που είναι απαξιωμένο, η πρωτόγνωρη ακρίβεια, ο υψηλός ΦΠΑ, τα καύσιμα που είναι είδος πολυτελείας και κατατρώνε το εισόδημα των νησιωτών. Ο κίνδυνος ολοσχερούς εξαφάνισης του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα είναι πλέον ορατός και ο υπερτουρισμός εξελίσσεται σε παράγοντα υπονόμευσης του τουρισμού με τα προβλήματα που δημιουργεί.

Εν τούτοις στις Κυκλάδες, με το ψηφοδέλτιό μας ανανεωμένο και δυνατό, το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν αρνητικό και η Ν.Δ. με ποσοστό 46,52% και, σε συνδυασμό με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, πήρε και τις τέσσερις βουλευτικές έδρες. Το γεγονός αυτό αποτελεί «επιβράβευση» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ψήφο εμπιστοσύνης, λευκή επιταγή για να «λύσει» τα προβλήματα που η ίδια δημιούργησε.

Το αποτέλεσμα των εκλογών, όσο οδυνηρό κι αν είναι, όσο κι αν μας απογοητεύει, δεν μας πτοεί, είναι για μας ένα δυνατό μάθημα, για να συνεχίσουμε τον αγώνα, όπως ξέρουμε να κάνουμε στην Αριστερά.
Θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στο δάσκαλο, στον καθηγητή, που τον συναντήσαμε τον Μάιο, τον Ιούνιο, άστεγο, να μένει σε σκηνή, να διορθώνει γραπτά στο παγκάκι της πλατείας και τελικά να παραιτείται καταπονημένος και εξουθενωμένος.

Θα είμαστε δίπλα στο γιατρό, το νοσηλευτή, που παραιτείται από το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας, το Περιφερειακό ιατρείο και μένουν κενές, στα αζήτητα, οι θέσεις γιατρών και νοσηλευτών.
Με τον Πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα, θα πορευτούμε στους νέους αγώνες που μας περιμένουν, με το κόμμα μας ανανεωμένο και δυνατό, γιατί τα προβλήματα είναι εδώ και διογκώνονται.

Δεν χρειάστηκε να περάσουν πολλές μέρες από την ανάληψη των κυβερνητικών καθηκόντων και άρχισε να ξεδιπλώνεται η κρυφή ατζέντα της ΝΔ, τόσο στην Υγεία, όπου ετοιμάζει την είσοδο ιδιωτών και στο ΕΚΑΒ και μέχρι τότε θέλει να καλύψει τα κενά δημιουργώντας άλλα κενά στην Πυροσβεστική και τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και στην αύξηση της φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η κυβέρνηση προχώρησε ακόμη στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Ισότητας ύστερα από 38 χρόνια παραγωγικής λειτουργίας της.

Τα στελέχη, τα μέλη, οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στις Κυκλάδες παραμένουμε στις επάλξεις. Οι κοινωνικοί αγώνες συνεχίζονται.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 173 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*