Ελλείμματα δημοτικών δικτύων ύδρευσης-αποχέτευσης

Newsroom
17/12/2023 18:28
 
 
 

 

Του Σάκη Γαλιγάλη

Είδα ομιλία του Υπουργού Ενέργειας-Περιβάλλοντος, σε συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ. Η κυβέρνηση, είπε, θα εισάγει αλλαγές στον τρόπο, με τον οποίο οι Δήμοι (εκτός Αττικής/Θεσσαλονίκης) θα παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης-αποχέτευσης. Στόχος είναι η βελτίωσή τους (κόστος, ποιότητα, αδιάλειπτη παροχή).

Για μένα, δύο είναι οι κύριες αιτίες του κακού:

· 23 χρόνια μετά τη θέσπιση της σοφής «Οδηγίας – Πλαίσιο για το Νερό» της ΕΕ, κάνουμε (υποκρινόμαστε) πως την εφαρμόζουμε. Στην πράξη, την «έχουμε γραμμένη» εκεί που δεν πρέπει…

· Δημότες εκλέγουν και κυβέρνηση επιτρέπει ανεπαρκείς δημοτικούς άρχοντες να διαχειρίζονται το νερό (για όλες τις χρήσεις) πελατειακά. Αλήθεια, ξέρετε κανέναν Δήμο, που π.χ. έστειλε στον Εισαγγελέα καταναλωτές, που συνδέθηκαν στα δίκτυά του παράνομα, που πείραξαν τους μετρητές τους; Καταναλωτές, που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς τους και τους έκοψε τη σύνδεση; Μακάρι να υπάρχουν και να μην τους ξέρω.

Δεν άκουσα τίποτε γι αυτά. Άκουσα αντιθέτως το Υπουργείο να υπόσχεται για πολλοστή φορά κυβερνητική κάλυψη των σημερινών τεραστίων ελλειμμάτων των Δήμων από αυτές τις υπηρεσίες!

«Η Ελλάδα ποτέ δεν μαθαίνει» έλεγε ο αείμνηστος Μποστ.

Σάκης Γαλιγάλης
Κέα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 125 times, 1 visits today)

7 Comments

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*